عزيزالله سيفي با بيان اينکه \" صنعت گردشگري مذهبي\" يکي از راهکارهاي معرفي هر چه بهتر تاريخ، فرهنگ و ارزش هاي اعتقادي و همزيستي مسالمت آميز اديان در ايران اسلامي است ، تصريح کرد: ارزش ها و دستاوردهاي گردشگري مذهبي چنان عيان شده است که بسياري از کشورهاي اسلامي در تلاش براي توسعه اين صنعت هستند.
وي در ادامه به مساجد تاريخي و بقاع متبرکه در استان يزد اشاره کرد و گفت: در نقاط مختلف استان، حتي روستاها اماکن زيارتي و مذهبي با ويژگيهاي خاص معماري ايراني وجود دارد و هر يک از آثار اين قابليت را دارد که چنانچه مورد توجه دولت و مردم قرار گيرد ، به عنوان قطب گردشگري مطرح شود.
سيفي بر نقش مهم بقاع متبرکه و اماکن مقدس در معرفي فرهنگ، تمدن و باور مردم مسلمان در جهان تاکيد کرد و اظهار داشت: اماکن مذهبي شناسنامه معتبر مردم در هر نقطه محسوب مي شود.
وي ادامه داد: اماکن مذهبي يزد علاوه بر قداست و معنويت منحصر به فرد خود بيانگر آداب و رسوم ، باورها و اعتقادات ، انديشه و عقيده مردم است که سازندگان آنها به دليل قداست و معنويت اين پايگاه هاي مذهبي ، اوج هنر و معماري در آنها را به کار برده اند و اثري بديع و زيبا خلق کرده اند.
وي در ادامه از مسجد فهرج يزد به عنوان قديمي ترين بناي تاريخي اسلامي ايران ياد کرد و افزود: قدمت اين بناي ارزشمند به دوران قبل از اسلام بر مي گردد و از لحاظ معماري اسلامي داراي اهميت خاصي است.
يکي از اساتيد دانشکده معماري دانشگاه يزد نيز گفت:آثار باستاني يزد به ويژه مساجد و بقاع متبرکه يزد از لحاظ معماري در جهان منحصر به فرد است و پس از گذشت سالها ، هنوز کاربري خود را داشته و با صلابت ، پذيراي گردشگران مذهبي هستند.
کاظم ماندگاري با بيان اينکه اين بناها از لحاظ گردشگري ، تاريخ ، هنر و معماري گذشته اهميت دارد ، افزود: اين بناها محل عبادت و معنويت بوده و کاربري اصلي خود را حفظ کر ده اند.
وي بر نقش مهم موسسات خيريه ، سازمان اوقاف و خيريه و مردم در حفظ اماکن مذهبي وديني تاکيد کرد و ادامه داد: با مشارکت همگاني مي توان در حفظ ، ساماندهي و مرمت اين بناها کوشيد، چراکه بقاع متبرکه بخش عظيمي از جلوه هاي هنر ، معماري و سبک سنتي است.
وي با بيان اينکه جوهره اصلي ميراث فرهنگي را \"فرهنگ مذهبي\" تشکيل مي دهد ،تصريح کرد: بي شک براي حفظ و نگهداري از اين آثار بايد فعاليت هاي مناسب و شايسته اي صورت گيرد.
ماندگاري اضافه کرد: بايد توجه داشت که آثار مذهبي سرزمين پهناور ايران ، به مساجد و زيارتگاههاي مسلمان ختم نمي شود بلکه اماکن مذهبي ساير اديان نظير زرتشتي ، مسيحي و يهودي نيز در ايران از جايگاه خاصي برخوردار است و ويژگي هاي معماري و معنوي آنها نيز به نوعي مويد سير تاريخي معماري و هنر و نمادي از همزيستي مسالمت آميز اديان در ايران است.
خاطر نشان ميشود؛ در پايان مراسم از 5 نفر از اساتيد ، معماران و استاد کاراني که طي ساليان متمادي در حفظ ، مرمت و شناساندن بناهاي فرهنگي _ تاريخي بويژه اماکن ديني و مذهبي نقش بسزايي داشته اند تقدير بعمل آمد ./104
انتهای پیام/