امضاي تفاهم‌نامه در حوزه موسيقي با انجمن آسيايي

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، سيد طه هاشمي معاون رئيس و رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري صبح امروز در ديدار با اعضاي انجمن آسيايي با بيان اين مطلب گفت: تحقيق در حوزه موسيقي به ويژه موسيقي اصيل ايراني از سوي اين انجمن قابل تحسين است. چه موسيقي اصيل ايراني به درستي در جهان شناخته و معرفي نشده است.

وي افزود: خدا قبل از خلق انسان، موسيقي را خلق کرد تا بخشي از زيبايي‌ها از اين طريق به انسان منتقل شود. هنر عصاره زيبايي است و بشر با همين زيباي‌ها مي‌تواند زندگي سرشار از دوستي، لطف و محبت را به دور از خشونت در جهان دنبال کند.

هاشمي خاطرنشان کرد: اگر فرهنگ و تعقل در معادلات بين‌المللي حکمفرما شود بي‌ترديد دشمني و کينه‌اي در دنيا وجود نخواهد داشت.

رئيس پژوهشگاه با اشاره به دوره‌هاي پيش‌ از تاريخ، تاريخي و اسلامي در ايران اظهار داشت: موسيقي در همه اين دوره‌ها از مباحث جدي ايرانيان بوده و با زندگي ايرانيان عجين شده است.

به گفته وي اگر به تصاوير دستکند انسان توجه کنيم نقش‌هايي از آلات موسيقي در دوران قبل از اختراع خط بر ديوار‌ه‌ها نقش بسته است و اين نشان مي‌دهد انتقال مفاهيم موسيقايي به نسل بعد دغدغه ايرانيان بوده است.

معاون رئيس سازمان با بيان اينکه بسياري گمان مي‌کنند موسيقي ايراني برگرفته از موسيقي اعراب است، اظهار داشت: با اندکي تحقيق و مطالعه و پژوهش مي‌توان اصالت موسيقي ايراني، ملودي و حتي ساخت ابزار آلات و سازها را اثبات کرد.

وي تصريح کرد: در ميان همه ملت‌هايي که به موسيقي توجه داشتند مي‌توان ردپايي از موسيقي ايراني را مشاهده کرد و پي برد همواره موسيقي سنتي و اصيل ايراني مورد توجه موسيقي‌دانان و پژوهشگران دنياست. اين در حالي است که در دوره‌هاي مختلف تاريخ ايران با ساير تمدن‌ها تعامل داشته و سعي شده با استفاده از نشانه‌ها و تلفيق موسيقي آنها با موسيقي ايراني آثار جديدي خلق شود.

به گفته وي اين تعامل و نزديکي تمدن ايران با ساير تمدن‌ها يکي از رموز ماندگاري آن در طول هزاره‌ها بوده است.

توليد مفاهيم فرهنگي از سوي ايرانيان در طول تاريخ از ديگر نکاتي است که هاشمي به آن اشاره کرد و گفت: در همه دوره‌هاي تاريخي ايران دو مقوله دين و عقلانيت مورد توجه است. در حوزه عقلانيت ايرانيان مطالعات نشان مي‌دهد ايرانيان همواره يکتاپرست بوده و در حوزه عقلانيت ايرانيان همواره سرآمد توليد تفکر، انديشه و هنر در دوره قبل و بعد از اسلام بوده‌اند.

هاشمي در پايان اشاره کرد: پژوهشکده فرهنگ و تمدن در حال تدوين فهرست 1500انديشمند، هنرمند و اديب ايراني است که در طول تاريخ اقدام به توليد خرد و انديشه کرده است.

وي ادامه داد: ابن سينا در حوزه موسيقي رسانه‌اي را تدوين و تلاش کرد تا از اين طريق موسيقي ايراني را حفظ و معرفي کند.حتي ابن سينا در موسيقي ايراني براي درمان بيمارانش استفاده کند.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به اقدامات پژوهشگاه در حوزه مطالعه روي موسيقي ايراني از سوي پژوهشکده مردم شناسي و هنرهاي سنتي اشاره کرد و پيشنهاد داد: پژوهشگاه آماده است تفاهم‌نامه‌اي با انجمن آسيايي براي تکميل تحقيقات موسيقي سنتي ايراني به امضاء برساند.

در ادامه اين ديدار کن مور مدير يکي از بخش‌هاي موزه متروپوليک آمريکا گفت: موسيقي هديه‌اي از طرف خداست که با انجام تحقيقات مي‌توان فرهنگ‌هاي مختلف را از طريق موسيقي به ساير ملل معرفي کرد.

همچنين راشل کوپر مدير برنامه هنري- فرهنگي انجمن آسيايي مستقر در نيويورک گفت: انجمن آسيايي درصدد است اطلاعات کامل تاريخي از موسيقي ايراني به دست آورده تا از طريق اين موسيقي فرهنگ و تاريخ ايران در سطح بين‌المللي عنوان شود چرا که موسيقي وسيله‌اي براي بيان احساسات قلبي و تعامل بيشتر است.

بنا بر اين گزارش در اين ديدار عبدالرسول وطن‌دوست رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي، ابوالقاسم اسماعيل‌پور رئيس پژوهشکده زبان‌شناسي، کتيبه‌ها و متون و سيد مهدي موسوي معاون پژوهشي پژوهشگاه نيز حضور داشتند.


115/


انتهای پیام/

کد خبر 1387020941