انتشار نخستين کتاب‌شناسي سفال در باستان‌شناسي ايران

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، محمدرضا مهرانديش رئيس کل اين موزه چاپ نخستين کتاب‌شناسي را در راستاي اهداف پژوهش‌ محوري برنامه‌هاي موزه ملي خواند و گفت: با گذشت حدود يک سده و نيم از فعاليت‌هاي باستان‌شناسي در ايران و انتشار کتاب‌ها و مقالات مختلف در عرصه باستان‌شناسي از سوي پژوهشگران ايراني و غيرايراني تاکنون هيچ منبع کتاب‌شناسي که به صورت ويژه به سفال در باستان‌شناسي ايران بپردازد منتشر نشده است .

وي ادامه داد: از آن‌جا که سفال در باستان‌شناسي يک مبحث اساسي است و بيشترين يافته را در ميان مواد فرهنگي از بررسي و کاوش‌ها شامل مي‌شود لزوم وجود کتاب‌شناسي سفال امري ضروري به نظر مي‌رسد.

مهرانديش خاطرنشان کرد: اين کتاب مشتمل بر دو بخش فارسي و غيرفارسي بوده و حدود دو هزار منبع از قبيل مقاله، کتاب و پايان‌نامه را شامل مي‌شود.

رئيس کل موزه ملي ايران اين کتاب را حاصل تلاش‌هاي گروه پژوهش سفال موزه ملي ايران از نيمه دوم سال 85 تاکنون برشمرد و اظهارداشت: اين مجموعه داراي فهرست راهنماي مختلف مانند فهرست راهنماي پژوهشگران، فهرست راهنماي نام محوطه‌هاي باستاني و دوره‌هاي فرهنگي گوناگون در ايران است که از دوره‌ فرهنگي تا دوره اسلامي را دربرمي‌گيرد.

به گفته وي، اين موضوع سبب مي‌شود پژوهشگران بتوانند با بهره‌گيري از سيستم کدگذاري‌شده منابع و يکي از ويژگي‌هاي يادشده به راحتي به منبع موردنظر خود دست يابند.

مهرانديش از ديگر ويژگي‌هاي اين کتاب را دارا بودن نقشه راهنماي محوطه‌هاي باستاني مهم ايران و همچنين وجود يک جدول گاهنگاري مقايسه‌اي جامع مشتمل بر تمام مناطق فرهنگي ايران برشمرد.

بنابراين گزارش، گروه پژوهش سفال موزه ملي ايران، وظيفه ساماندهي، نگهداري، ثبت و ضبط علمي و کارآمد سفال پژوهشي را برعهده دارد.

115

انتهای پیام/

کد خبر 1387021519