ساخت هفت انبار مخزن اموال در هفت استان کشور

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، مسعود نصرتي مدير کل اداره موزه‌هاي کشور در نشست خبري روز جهاني موزه و هفته ميراث فرهنگي با بيان اين مطلب گفت: هفته ميراث‌فرهنگي فرصت مغتنمي است تا فعاليت‌هاي موزه‌اي مرور شود.

وي با بيان اينکه در سال‌هاي 81 و 82 افتتاح موزه براي دوستداران ميراث‌فرهنگي حائز اهميت بود، افزود: در دو يا سه سال اخير روند ساخت موزه‌هاي کشور بسيار افزايش يافته است. به گونه‌اي که هر سه يا چهار ماه يک‌بار يک موزه در کشور افتتاح مي‌شود.

نصرتي با اشاره به اين که ساخت موزه‌ها از سال 82 به بعد،‌ سه تا چهار برابر شده است، خاطرنشان کرد: يکي از دلايل ساخت موزه در ايران تنوع موضوعي بسيار زياد ايران است و در هر حوزه‌اي مي‌توان در ايران موزه ساخت.

مدير کل اداره موزه‌ها با بيان اينکه موزه تنها يک مکان سربسته تاريخي نيست، بلکه يک محوطه و سايت تاريخي هم قابليت تبديل شدن به موزه را دارد، خاطرنشان کرد: براي راه‌اندازي اکوموزه کويري مبدأ و مقصد خاصي تعريف شده است که در اين فاصله روستاهاي تاريخي بازسازي و احيا مي‌شود و گامي در راستاي احياي گردشگري است.

نصرتي درباره وضعيت موزه‌هاي منطقه‌اي به خبرنگاران گفت: مراحل مطالعاتي و مکان‌يابي موزه‌هاي منطقه‌اي به اتمام رسيده است. حتي موزه‌هاي منطقه‌اي خراسان رضوي، کرمانشاه، زاهدان در حال ساخت است. ضمن آنکه در تعامل با سازمان منطقه‌اي کيش قرار شد 30 هزار متر مربع فضا براي ساخت موزه در کيش اختصاص داده شود.

وي با اعلام اينکه سازمان براي احداث موزه نيازمند مشارکت با ساير نهادهاست خاطرنشان کرد: هيأت امنايي شدن موزه‌ها به معناي استقلال و هويت موزه‌هاي کشور است. البته سازمان نقش نظارتي را خواهد داشت. همچنين اداره کل موزه‌ها آمادگي خود را براي تجهيز و به‌سازي موزه‌هايي که ساير سازمان‌ها و نهادها بسازند اعلام مي‌کند.

به گفته مدير کل اداره موزه‌ها هم‌اکنون همکاري اين سازمان با 10 ارگان تخصصي براي احداث موزه‌هاي تخصصي بسيار کمرنگ است. اين در حالي است که براساس ماده 113 و 114 قانون برنامه چهارم توسعه ساخت اين موزه‌ها در دستور کار سازمان و ارگان‌هاي تخصصي قرار گرفته است. سازمان آماده ارائه کمک‌هاي فني و اعتباري در حوزه راه‌اندازي موزه‌هاي تخصصي است.

وي در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر حمايت اداره کل موزه‌ها از مجموعه‌داران خصوصي به چه شکل است، گفت: اداره کل موزه‌ها در اين زمينه‌ کميته‌اي را تشکيل داده است و طرح‌هاي ارائه شده از سوي مجموعه‌داران در کميته بررسي و بعد از تصويب از سوي بانک‌ها به آنها وام اعطا مي‌شود. البته سازمان نيز کمک‌هاي بلاعوضي به مجموعه‌داران مي‌کند.

به گفته نصرتي، توسعه موزه‌هاي محلي، ‌ايجاد موزه‌هاي منطقه‌اي در 12 منطقه کشور، ايجاد موزه‌هاي تخصصي، ايجاد اکوموزه‌هاي ميراث روستايي،‌ ايجاد اکوموزه طبيعي، ‌ساماندهي اموال فرهنگي_ تاريخي، خريد اموال فرهنگي_تاريخي براي تجهيز موزه‌هاي در حال ساخت،‌ راه‌اندازي سايت‌موزه‌هاي بنديان دره‌گز و گوهرتپه، کمک به موزه‌ دفاع مقدس و شهدا و اجرايي کردن مصوبات سفر رياست‌ جمهوري از جمله برنامه‌هاي اصلي اداره کل موزه‌هاست.

وي درباره ساماندهي انبار موزه‌ها اظهار داشت: اداره کل موزه‌ها در اين زمينه درصدد انجام دو فعاليت است که يکي شامل تجهيز انبارهاي فعلي و ديگري ايجاد انبارهاي جديد است.

ساخت انبارهاي استاندارد براي موزه‌هاي هفت استان کشور موضوعي بود که مدير کل موزه‌ها به آن اشاره کرد و گفت: کارهاي مطالعاتي ساخت انبار استاندارد در استان اصفهان، قزوين، آذربايجان شرقي، خراسان رضوي، خوزستان، فارس و همدان به اتمام رسيده است و در حال انجام‌ دادن کارهاي اجرايي ساخت انبار قزوين و آذربايجان شرقي هستيم.

وي با بيان اينکه هم‌اکنون هيچ مخزن امني در کشور وجود ندارد، افزود: بسياري از انبارهاي موزه‌ها استاندارد نيستند و براي رسيدن به اين استاندارد بايد فاصله‌هاي بسياري طي شود. البته استانداردهاي موزه‌ها و انبارهاي اروپا با ايران با توجه به تفاوت اشياي به نمايش‌ درآمده کاملاً متفاوت است.

وي در پايان از روند رو به رشد بازديدکننده موزه‌ها خبر داد و گفت: در سال 81 تنها چهار ميليون نفر از موزه‌ها بازديد کرده‌اند. اين در حالي است که در نوروز امسال بيش از هفت ميليون نفر بازديدکننده از موزه‌ها وجود داشته است و در سال 86 نيز بين 15 تا 16 ميليون نفر از موزه‌هاي سراسر کشور بازديد کرده‌اند.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387022520