موزه ميراث روستايي گيلان بزرگترين اکوموزه جهان مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در اين مراسم محمود طالقاني مجري پروژه موزه ميراث روستايي گيلان گفت: يکي از دستاوردهاي اين موزه حفاظت و صيانت از سايت جنگلي سراوان است. همچنين 100 فرصت شغلي براي ساخت اين موزه در استاني که بالاترين نرخ بيکاري را داشت ايجاد شد.

وي با بيان اينکه موزه ميراث روستايي گيلان بزرگترين و شاخص‌ترين موزه در آسيا و خاورميانه است گفت: اين پروژه از جمله پروژه‌هاي عمراني است که در سه دهه اخير به ثمر رسيده و با توجه به افتتاح تنها دو فاز اين پروژه و اظهار نظر کارشناسان خارجي موزه ميراث روستايي گيلان از شاخص‌ترين اکو موزه‌هاي جهاني است ضمن اينکه در صورت انجام 9 فاز آن يکي از بزرگترين اکوموزه‌هاي جهان خواهد بود.

به گفته وي آنچه اين موزه را از ديگر اکو موزه‌هاي جهان متمايز کرد ويژگي‌هاي فرهنگي معماري و به کار بردن فن‌آوري و دانش خاصي در ساخت اين حوزه روستايي بوده است.

وي از تبيين نخستين فرهنگ واژگان معماري روستايي به عنوان طرح تحقيقاتي مشترک ايران و فرانسه خبر داد و گفت: قرار است اين فرهنگ واژگان به زبان‌هاي فرانسه، انگليسي، فارسي و گيلکي با همکاري دانشگاه سوربن، موسسه مطالعات و تحقيقات فناوري ساخت، موسسه زبان و تمدن شرق فرانسه، دانشگاه پاريس 8، چاپ و منتشر شود. ضمن آنکه دانشگاه گيلان و سازمان ميراث فرهنگي مجري اصلي اين پروژه تحقيقاتي است.

طالقاني با بيان اينکه يکي از ديگر ويژگي‌هاي موزه روستايي به کاربردن فن و دانش واچيني و دوباره چيني معماري چوبي است خاطرنشان کرد: فن و دانش اين معماري همزمان با اجراي اين پروژه به متخصصان و کارشناسان آموزش داده مي‌شود ضمن آنکه اين متن در هيچ دانشگاهي تدريس نمي‌شود.

وي ادامه داد: مستندسازي دانش واچيني و دوباره چيني و چاپ و انتشار اين دانش در نخستين کتاب به فارسي و انگليسي از جمله ديگر دستاوردهاي احداث اين موزه ميراث روستايي گيلان بوده است.

همچنين تاکنون 20 گزارش علمي درباره دانش دوباره چيني و واچيني تهيه شده که در صورت تخصيص اعتبار مي‌توان آنها را به صورت کتاب چاپ کرد.

استقبال بازديدکنندگان از موزه ميراث روستايي از ديگر نکاتي است که طالقاني به آن اشاره کرد و گفت: با افتتاح اين دو فاز تاکنون بيش از 100 هزار نفر از اين موزه بازديد کرده‌اند چه يکي از دلايل استقبال از اين موزه آن است که بازديدکنندگان فرهنگ خود را در موزه مشاهده مي‌کنند.

وي ادامه داد: پروژه موزه ميراث روستايي گيلان تاکنون 2 جايزه ملي و يک جايزه بين‌المللي به اجراي اين پروژه اهدا شده است.

وي در بخش پاياني صحبت‌هاي خود از راه‌اندازي خانه شهر با همکاري شهرداري گيلان و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خبر داد و گفت: براي نخستين بار در تاريخ معماري و شهرسازي قرار است خانه شهر برگرفته از معماري بومي و سنتي در گيلان راه‌اندازي شود و در اين خانه مردم گيلان مي‌توانند با فرهنگ، آداب و رسوم و رفتارهاي فرهنگي در طول تاريخ تا امروز آشنا شده و گسستگي نسل‌ها بدين‌وسيله از بين مي‌رود./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387022922