البته گسترش رسانههاي الکترونيک نشانگر آن است که رويکرد تخصصي به روزنامهنگاري در ايران جدي شده، اما رشد روزنامهنگاري تخصصي در کشور رشدي افقي بوده و از عمق و غناي کافي برخوردار نيست. وي معتقد است: جشنوارههاي تخصصي رسانهاي ضمن ايجاد رقابت سالم بين روزنامهنگاران ميتواند نقاط ضعف رسانهها را در حوزههاي مختلف مشخص کند.
اين پژوهشگر و استاد روزنامهنگاري افزود: برگزاري جشنوارههاي تخصصي مطبوعات و خبرگزاريها بايد به عنوان يک ضرورت در حوزههاي مختلف و با هدف تربيت روزنامهنگاران متخصص، پيگيري شود.
وي با تأکيد بر ضرورت توجه بيشتر به امر آموزش در عرصه روزنامهنگاري اظهار داشت: پيشرفتهاي روزنامهنگاري در بسياري از کشورها مرهون توجه جدي به مقوله آموزش حرفهاي و از آن مهمتر به روزنامهنگاري به عنوان يک گرايش ميان رشتهاي است، به اين معنا که در دانشکدههاي علوم ارتباطات ابتدا اصول عمومي روزنامهنگاري را آموزش ميدهند و سپس با انتخاب رشته تخصصي، فرد را از نظر دانش تخصصي در يک رشته و موضوع خاص تربيت حرفهاي ميکنند.
رضاييان نقش سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري را در ايجاد شرايط و زمينههاي مناسب براي شکلگيري روزنامهنگاري تخصصي در سه حوزه کاري سازمان بسيار مهم دانست و تصريح کرد: راهاندازي گرايشهاي تخصصي روزنامهنگاري در سه رشته ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در دانشگاهها، همايشها و کارگاههاي ميراث فرهنگي و رسانه، ارتباط مستمر با روزنامهنگاران از طريق تشکيل دبيرخانه دايمي جشنوارههاي رسانهاي سازمان و توليد کتاب در اين حوزه از جمله برنامههايي است که سازمان ميتواند پيگيري و اجرا کند.
مراسم اختتاميه سومين جشنواره سراسري ميراث فرهنگي و رسانه هفته آينده برگزار و در آن، پديدآورندگان برترين آثار رسانهاي در مطبوعات و خبرگزاريها و پديدآورندگان آثار برتر ديداري و شنيداري در زمينه ميراث فرهنگي معرفي و تقدير ميشوند./120
انتهای پیام/