رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت ايران را به لحاظ تعدد و ارزش و اهميت فرهنگي آثار تاريخي اش يکي از 5 کشور مطرح در دنيا عنوان کرد و افزود : در ارتباط با اين رتبه در جهان و ارزش آن بايد نسبت به ميراث فرهنگي کشور و وظيفه اي که در حفاظت و مرمت در راستاي ارتقاء فرهنگ و بهره برداري از نقش ميراث فرهنگي در توسعه کشور وجود دارد، توجه ويژه داشته باشيم.
وي در ادامه به تاريخچه اي از فعاليت هاي مرمت در کشور و چگونگي شکل گيري فعلي پژوهشکده حفاظت و مرمت پرداخت و گفت: سابقه توجه علمي به مقوله مرمت در کشور به دهه چهل بر مي گردد در حاليکه اروپا در اوايل قرن بيستم آغازگر اين حرکت بوده است.
وطن دوست کارگاه وصالي هيأت باستان شناسي مستقر در شوش را از جمله اولين گام هاي مرمت در کشور به روش علمي برشمرد و تصريح کرد: نخستين آزمايشگاه مرمت در سال 1351 در مرکز باستان شناسي و سپس در سال 69 آزمايشگاه تحقيقات مرکزي داير شد. در سال 1375 آن آزمايشگاه به مرکز تحقيقات و سرانجام به پژوهشکده حفاظت و مرمت تبديل شد.
وي در اين نشست به معرفي پژوهشکده و فعاليت آن در سه حوزه حفاظت، مرمت و آموزش پرداخت.
دکتر منيژه دهکردي نيز در اين نشست با سخنراني با عنوان راهبردهاي فناوري اطلاعات در حفاظت و مرمت آثار از ابزارهايي همچون اصول راهنما نام برد که مديريت دانش، ارتباطات بين الملل و نيروي متخصص از جمله آنهاست.
ايجاد بانک هاي اطلاعاتي، تمرکز و توسعه داده ها، تامين منابع انساني متخصص، برگزاري کلاس هاي آموزشي، بروز رساني دانش متخصصان وغيره از ديگر موضوعاتي بود که از سوي وي در اين نشست مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
آزمايش هاي علمي روي آثار فرهنگي- تاريخي، مطالعات محيطي در حفاظت از آثار تاريخي_ فرهنگي، کاربري مطالعات زمين شناسي در شناخت و حفاظت از اثار تاريخي_ فرهنگي، کاربري روش فلورسانس اشعه ايکس در مطالعه مواد و مصالح تاريخي- فرهنگي کاربرد متالوگرافي در شناخت و حفاظت از آثار فلزي و باستان سنجي از ديگر موضوعاتي بود که به ترتيب از سوي رويا بهادري، ماندانا طيبي، سيد ايرج بهشتي، فرح سادات مدني، محمود قاسمي و فرانک بحرالعلومي در اين نشست مطرح شد.
گفتني است بازديد دبيران فيزيک و فنآوري اطلاعات منطقه 3 آموزش و پرورش استان تهران ازپژوهشکده و آشنايي با برنامهها و فعاليتهاي اين مرکز از ديگر برنامه هاي اين پژوهشکده به مناسبت گراميداشت هفته ميراث فرهنگي بود.
115/
انتهای پیام/