علي خطيب شهيدي با بيان اينکه کارگاه بافت پارچههاي سنتي، هشتم خرداد در موزه نگارستان سعدآباد همراه با برپايي نمايشگاهي از شعربافي کاشان افتتاح رسمي ميشود، گفت: قرار است تا پايان سال، اين کارگاه به مرکز بافتههاي سنتي مانند چاپ کلاقهاي اسکو، شعربافي و زريبافي کاشان، کرباسبافي و عبابافي نايين تبديل شود که در کنار آن، نمايشگاهي از اين آثار برپا ميشود.
وي ادامه داد: اين کارگاه شامل بخشهاي مختلفي از جمله بافت پارچههاي سنتي مانند زري، شعر، جاجيم، ابريشم، نمايش فيلمهاي مرتبط با پارچه بافي، نمايش ايستانمايي و موزهاي کوچک از ادوات پارچه بافي سنتي است.
وي هدف از اين نمايش را معرفي لباسهاي اصيل ايراني دانست و افزود : نمايش ايستانمايي که قرار است در اين کارگاه اجرا شود مربوط به صحنهاي از شاهنامه و با حضور زنان است.
اين محقق در رابطه با ادوات بافت پارچههاي سنتي که در قالب موزهاي کوچک به نمايش درآمدهاند نيز بيان داشت: در اين موزه کوچک انواع ادوات بافت سنتي پارچه از جمله انواع دوکها، ماکو، چرخ نخريسي، شانههاي چوبي که امروزه فلزي شدهاند در معرض ديد علاقهمندان قرار گرفتهاند.
اين توليدکننده پوشاک سنتي مهمترين مشکل را بافندههاي سنتي و هنرمندان کهنسال دانست و اظهار داشت: آنها خيلي مسناند و اين مسأله موجب ميشود که ديگر فرصتي براي احياي نساجي سنتي نداشته باشيم.
علي خطيبشهيدي در ادامه خاطرنشان کرد: اواخر تيرماه بهمدت يک هفته نمايشگاهي از چاپ کلاقهاي اسکو که مجموعهاي از آثار جمعآوريشده از کارگاههاي فعال در اين شهرستان است، در موزه نگارستان برگزار مي شود.
وي با اشاره به اينکه اکنون يک کارگاه بافت پارچههاي سنتي وجود دارد و قرار است دو کارگاه بزرگ براي بافت اين پارچههاي سنتي ايجاد شوند، اظهار داشت: در اين کارگاهها درعين ارايه آثار، عرضه نيز صورت ميگيرد که درکنار راهاندازي اين کارگاه، براساس برنامهريزي اوليه هرماه يکبار نشستهاي تخصصي درباره بافت پارچههاي سنتي با ارايه فيلم و عکس برپا ميشود.
برگزاري 10 نمايشگاه گروهي و انفرادي از جمله فعاليتهايي است که سرپرست اين کارگاه به آن اشاره کرد و در پايان اظهار داشت: فعاليت حرفهاي ما از سال 1381 آغاز شده و تاکنون در کاخ نياوران، کاخ سعدآباد، فرهنگسراي نياوران، گالري هفت ثمر و غيره اقدام به برگزاري نمايشگاه کردهايم./111
انتهای پیام/