ثبت 543 اثر تاريخي در خراسان جنوبي

به گزارش ميراث آريا (chtn )،اقدس کرم‌پور اظهار داشت: تاکنون در سطح خراسان جنوبي 543 اثر به ثبت رسيده است و حدود 500 اثر ديگر نيز با قابليت ثبت در اين فهرست شناسايي شده است.

وي در مورد ثبت آثار تاريخي در فهرست آثار ملي گفت: نخستين اقدام جدي در حفظ يک اثر تاريخي و فرهنگي، بررسي و پژوهش اوليه و سپس ثبت آن در فهرست آثار ملي است که با ثبت مشخصات يک اثر در فهرست آثار ملي حفاظت قانوني از آن نيز به عهده دولت قرار مي گيرد.

وي بررسي و شناسايي محوطه‌ها، تپه‌ها، بنا‌ها و مجموعه‌هاي‌ تاريخي و تهيه فهرست جامع از آنها و نقشه باستان شناسي کشور را از جمله وظايف سازمان ميراث فرهنگي برشمرد و گفت: ثبت آثار ارزشمند منقول و غير منقول فرهنگي- تاريخي کشور در فهرست آثار ملي و فهرست‌هاي مربوطه از ديگر وظايف اين سازمان است.

اقدس کرم‌پور در مورد شرايط لازم براي ثبت يک اثر در زمره بنا‌هاي تاريخي گفت: آثاري که قدمت آنها به بيش از يک صد سال مي‌رسد و جزو بنا‌هاي شاخص آن دوران مثلاً صفويه، قاجاريه و ساير دوره‌هاي تاريخي است و يا داراي ارزش‌هاي هنري شامل طراحي، اجرا،تزئينات، تعلق به معماران و طراحان معروف باشد مي‌تواند به عنوان اثر هنري به ثبت برسد.

وي افزود:گچبري، کاشيکاري، نقاشي، آجر کاري و ساير تزئينات از جمله ويژگي‌هاي خاص هنري محسوب مي‌شوند و در صورتي که اثري به يکي از ويژگي‌ها مزين باشد مي‌توان آن را در زمره آثار ملي به ثبت رساند.

وي در ادامه گفت:همچنين هر دوره تاريخي داراي يک معماري خاص است که در واقع سبک معماري آن حوزه را مشخص مي کند و داراي شاخصه‌هاي خاصي‌ است. اگر اثر متعلق به چنين دوره‌اي، داراي يکي از شاخصه‌هاي سبک معماري آن دوره باشد که خود گواهي بر تعلق آن اثر به آن دوره تاريخي باشد، مي‌توان آن را در زمره آثار ملي به ثبت رساند.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خراسان جنوبي گفت: آثاري که توسط يک شخصيت ملي، ادبي، علمي، هنري و ...خلق شده باشد و يا يک واقعه و يا حادثه مهم و خاص تاريخي، فرهنگي و... در محل آن رخ داده باشد و همچنين آثاري که به عنوان اولين اثر از يک سبک خاص يا شيوه معماري باشد داراي ارزش قرار گرفتن در فهرست آثار ملي است/116

انتهای پیام/

کد خبر 1387030830