هدف از احياي اين بافت تاريخي، حفاظت پويا ، جلوگيري از تخريب و نابودي آثار باستاني و توجه به حيات اجتماعي بافت در روند توسعه است. مساحت بافت ، 148 هکتار است و در آن بيش از 200 اثر تاريخي وجود دارد که قدمت آنها به دوران ايلخاني ، صفويه و قاجار بر ميگردد .
از آثار تاريخي اين بافت ميتوان به مسجد جامع، آرامگاه عزيزالدين نسفي، مسجد آقا، ميدان علي نقيا، ميدان گل سرخي، امامزاده احمد، خانه آقا زاده ، خانه صولت، خانه موسوي، خندقهاي سنگي و مناره نظاميه اشاره کرد.
بافت تاريخي ابرکوه از ساختار شهرهاي اسلامي پيروي ميکند و در آن دورههاي تکميلي و گسترش بنا و عناصر ارزشمند تاريخي ديده ميشود و اطراف بافت، بناها و عناصر ارزشمند تاريخي نظير قلعه و تپههاي تاريخي که مربوط به دوران پيش از اسلام است ، مشاهده ميشود.
ياد آور ميشود؛ : بر اساس مطالعات کالبدي ، ميداني و متون تاريخي توسط پايگاه پژوهشي ابرکوه اين انتظار ميرود که پس از تکميل مطالعات تاريخي ، عناصر ارزشمند بافت تاريخي از دوران قبل از اسلام شناسايي شود.
خاطر نشان ميشود؛ ارگ بزرگ شهرسب نيز با صرف اعتبار 150ميليون ريال اعتبار آغاز شد که شامل سبکسازي، اندود کاهگل پشت بام، زير بندي و استحکام بخشي ديوارها، پوشش سقفها ، مرمت برجها، اندود کاهگل بدنه و کوچهها است.
ارگ ابرکوه از کم نظير ترين قلعههاي تاريخي کشور به شمار ميرود که با 16 برج از مصالح خشت خام و گل ساخته شده است. تزئينات گچبري و نقوش اسليمي گل و بوته و مقرنسکاري خانههاي قديمي داخل ارگ از ويژگيهاي بارز بنا است. ارک شهرسب 17 هزار متر مربع مساحت دارد و داراي سر دررفيعي است.
در شهرستان ابرکوه بيش از 400 اثر تاريخي شناسائي شده که 68 مورد آن در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است. در اين شهرستان بيش از 50 قلعه تاريخي وجود دارد که از مهمترين آنها ميتوان به قلعههاي هاروني، فيروزآباد، تيزک و رباط اشاره کرد که از لحاظ معماري داراي اهميت خاصي است.
/104
انتهای پیام/