دومين جشنواره \" گل محمدي دامنه‌هاي سهند \" برگزار شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي در اين جشنواره گفت: با توجه به نامگذاري امسال به نام، سال نوآوري و شکوفايي توسط مقام معظم رهبري، نوآوري اصلي‌ترين رويکرد اين سازمان در برگزاري جشنواره‌ها در استان خواهد بود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در طول سال برنامه‌ها و و جشنواره‌هاي متعددي تدارک ديده است.

وي ضمن مهم خواندن نقش جشنواره‌هاي متعدد در طول سال با موضوعات متنوع براي جذب گردشگر اضافه کرد: اگر موضوع نوآوري در انتخاب عنوان‌ها و محتواي جشنواره‌ها اعمال نشود، اين جشنواره‌ها دچار روزمرگي خواهد شد که براي هيچکس حتي ساکنان خود استان نيز خوشايند نخواهد بود.

وي در ادامه اضافه کرد: اگر امروز شاهد حضور انبوه گردشگران چه از داخل استان و چه خارج استان در اين روستا هستيم تصميم‌گيري، برنامه‌ريزي، اطلاع‌رساني و تبليغ صحيح است و تداوم و ارتقاي سطح برنامه‌هاي فرهنگي و جشنواره‌ها با مشارکت مردم، گروه‌هاي مردم نهاد و دستگاه‌هاي دولتي ديگر، از ضروريات است.

لازم به ذکر است در اين جشنواره گردشگران با نحوه فر آوري و توليد گل‌محمدي آشنا شدند. همچنين از توليدکنندگان برتر نيز تجليل شد.

اجراي برنامه‌هاي فرهنگي و هنري، اجراي موسيقي سنتي (اجراي عاشيقلار) و اجراي سرود نونهالان روستا با لباس با استقبال و تشويق بيش از حد شرکت کنندگان مواجه شد .

توليد متوسط گل محمدي در شهرستان اسکو به طور متوسط 3 تن در هر هکتار بوده و در کل يک هزار و 600 تن محصول گل محمدي از باغات اين شهرستان در فصول برداشت حاصل مي‌شود.

گل محمدي يکي از منابع درآمد باغداران شهرستان اسکو به ويژه روستاي « گنبرف» است. توليد گل محمدي در اين شهرستان در دهستان‌هاي گنبرف و سهند صورت مي گيرد.

گل محمدي گياهي بسيار مقاوم و کم توقع است اين گل اغلب شرايط آب و هوايي را به خوبي تحمل مي کند ولي براي حداکثر عملکرد، طالب مکان‌هاي باز و پرآفتاب بوده و نسبت به کم آبي مقاوم است که معمولاً در زمان گل دهي در اين شهرستان، هر 15 روز يکبار بعد از برداشت و اتمام گل دهي، آبياري مي‌شود. شهرستان اسکو بزرگترين توليدکننده گل محمدي در آذربايجان شرقي است.

گل محمدي اين منطقه از نظر صنايع خوراکي و تهيه گلاب و اسانس جايگاه بالايي دارد. اين گياه به صورت علمي، مورد مطالعه به نژادي به خصوص در موارد مواد معطر و اسانس قرار گرفته تا با افزايش دوره گل‌دهي طولاني و افزايش راندمان از نظر اقتصادي بيشتر مورد اقبال پرورش‌دهندگان قرار گيرد.

از هر 6 کيلوگرم گل تر، يک کيلو گل خشک استحصال مي‌شود و با توجه به سطح زيرکشت توليد گل محمدي در شهرستان اسکو و همچنين توليد ميزان قابل توجهي در شهرستان‌هاي مجاور، احداث واحد فرآوري گل محمدي در رابطه با استحصال اسانس و گلاب‌گيري ضروري بوده و موجبات افزايش اشتغال‌زايي در منطقه را فراهم مي‌آورد.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1387041524