کاظم عرب گفت: تامين اعتبار بخش قالبي از 84 عمليات پژوهشي ياد شده، توسط سازمانهاي استاني انجام شده و صدور مجوز، کنترل و نظارت اين پروژهها توسط پژوهشکده باستان شناسي صورت گرفته است.
به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ا ز مجموع 84 عمليات يادشده 24 برنامه شامل بررسيهاي باستانشناختي بوده است که هدف نهايي از اجراي آنها، تدوين نقشههاي باستانشناسي بوده است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: اين بررسيها به ما کمک کرده است تا در جهت تدوين نقشههاي باستانشناسي به خوبي پيش برويم.
معاون اجرايي رياست پژوهشکده باستانشناسي اضافه کرد: همچنين 30 برنامه از پروژههاي يادشده در مورد گمانه زني، پيشنهاد عرصه و تعيين حريم تپهها و محوطههاي تاريخي در سطح کشور بوده است.
عرب اضافه کرد: در فرايند برخي از پروژههاي ياد شده مشکلاتي با برخي از دستگاهها ايجاد شد. در اين راستا پژوهشکده باستان شناسي در قالب وظايف قانوني خود عرصه محوطههاي تاريخي ياد شده را مشخص کرده است.
وي با اشاره به اينکه در30 مورد از پروژههاي يادشده کاوشهاي باستانشناختي در قالب لايهنگاري و برخي کاوشهاي افقي و گسترده باستان شناختي روي داده است، اضافه کرد: هم اکنون در حوزه غرب کشور بررسي و شناسايي شهرستان دهلران واقع در استان ايلام و نيز بررسي و شناسايي شهرستان شيروان و چرداول در محدوده استان ايلام، در بخش هوليان در حال انجام است.
وي در ادامه تاکيد کرد: همچنين گمانهزني و تعين عرصه تاريخي تپه زولبين در هشترود آذربايجان شرقي و گمانهزني، تعيين عرصه تاريخي و لايهنگاري در تپه اهرنجان سلماس نيز به زودي آغاز ميشود. همچنين عمليات گمانه زني و پيشنهاد حريم محوطه تاريخي باقه در استان ايلام در حال انجام است و هم اکنون روزهاي پاياني خود را سپري ميکند.
اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: قرار است عمليات تمرکز بر تعيين عرصه تاريخي قلعه تاريخي قهقه در استان اردبيل از ابتداي ماه آينده آغاز شود./118
انتهای پیام/