محمدرضا بذرگر افزود: همچنين اجراي گل و گچ و سفيد کاري ديوارها و فضاي راه پله منتهي به پشت بام ، برچيدن کف فرش فرسوده هشتي ورودي و اجراي کف فرش با استفاده از سنگ گندمک تيشه شده ، برچيدن ازاره هاي فرسوده هشتي ورودي ،اجراي ازارهها با استفاده از سنگ گندمک تيشه شده ،کارگذاشتن سنگهاي خاقاني و تعميرات آجري و بندکشي ديوار ضلع غرب و ديگر بخشهاي مورد نياز از ديگر اقدامات در اين مدرسه بوده است .
بذرگر تصريح کرد: اجراي اين پروژه که از اسفند ماه 86 آغاز شد با تلاش و نظارت کارشناسان فني سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان و توسط پيمانکار قرارداد در طول مدت سه ماه به پايان رسيد.
خاطر نشان ميشود؛ مدرسه سعيديه ارسنجان مدرسه اي است که بناي آن در سال 1085 هجري قمري در زمان صفويان توسط حاج سعيد الله از خيرين نيکوکار ساخته شده تا طلاب در آن به تحصيل علوم ديني بپردازند.
اين مدرسه به شکل زيبايي ساخته شده و نمونه آن در هيچ يک از شهرهاي استان فارس ديده نشده است. اين مدرسه به صورت چهار ايواني است که در کنار هر ايوان چهار حجره ساخته شده است. براي احداث اين بنا از آجر استفاده شده و حوضي سنگي در وسط حياط آن وجود دارد. محور اصلي بنا شمالي _ جنوبي است. مدرسه سعيديه در کنار مسجد جامع شهر قرار دارد.
در سردر ورودي مدرسه سعيديه بر روي سنگ نوشته اي به خط ثلث سال بناي اين ساختمان و نام واقف مدرسه حک شده است.
اين اثر به شماره ثبت 1320 در تاريخ 6 ديماه 1355 در فهرست آثار ملي ايران قرار گرفت. /104
انتهای پیام/