اعتبارات سازمان جوابگوي تملک آثار ثبت شده  نيست

معاون ميراث فرهنگي، سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا( chtn) ضمن يبان اين مطلب افزود: در حقيقت ميزان اعتبارات استاني به مراتب بيشتر از اعتبارات ملي است .از سوي ديگر در راستاي سياست‌هاي تمرکز زدايي دولت، پاره اي از اعتبارات در قالب رديف هاي ملي توزيع مي شوند.

فريبرز دولت آبادي گفت: البته در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، براي توزيع اعتبارات استانها شاخص‌هايي وجود دارد که بر اساس آن اعتبار دريافت مي کنند.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: همچنين در سازمان يک سري پروژه با عنوان پروژه‌هاي پيشتاز تعريف شده است بنابراين تمرکز توزيع اعتبارات برپوشش پروژه‌هاي پيشتاز و نيزمعطوف بر اولويت‌ها و اهداف سازمان است.

به گفته اين مقام مسوول در معاونت ميراث فرهنگي ورود به تملک آثار ثبت شده تاريخي به اعتبارات ميلياردي نيازمند است بنابراين اعتبارات سازمان جوابگوي اين موضوع نيست چراکه اصولا\" سازمان نبايد پرداخت هزينه‌هاي تملک آثار ثبت شده تاريخي را متقبل شود.

دولت آبادي در ادامه خاطر نشان کرد: اصولا\" در يک مقطع زماني استراتژي اوليه سازمان براي بناهاي تاريخي تملک آثار تاريخي بود .اما اکنون شرايط به گونه‌اي شده که اساسا\" ديگر نبايد به دنبال تملک آثار ثبت شده تاريخي برويم .

وي با اشاره به اين که تفکر تملک هر بناي ثبتي، تفکر درستي نيست اظهار داشت: البته در موارد خاص و استثنايي ناگزير به تملک برخي آثار تاريخي ثبت شده هستيم.

وي با اشاره به اين که در مورد محوطه‌هاي تاريخي و بناهاي تاريخي داخل شهرها و به ويژه بناهاي تاريخي به دنبال راه حلي هستيم که مقرون به صرفه باشد اضافه کرد: در اين راستا بهترين گزينه و راه حل، براي بناهاي تاريخي واگذاري بنا به بخش خصوصي و انجام سرمايه گذاري و بهره برداري از بنا توسط اين بخش است.

معاون ميراث فرهنگي با بيان اين که در مورد محوطه هاي تاريخي داخل شهرها ارائه زمين معوض بهترين راه حل به شمار مي آيد ادامه داد: در حال حاضر نه تنها اعتبارات فعلي بلکه اعتبارات آتي سازمان نيز جوابگوي تملک آثار ثبت شده تاريخي را نمي‌دهد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387052620