شهر تاريخي کرمان از نو به گردشگران معرفي مي‌شود

محسن موحدي، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: معاونت ميراث فرهنگي استان کرمان از ساير ارگانها در خواست کرده است که اطلاعات لازم در خصوص اين شهر تاريخي را در اختيار اين مشاور قرار دهند.

وي شهر ماهان را يک باغ شهر تاريخي و پرجاذبه معرفي کرد و افزود: با توجه به ارزش‌هاي تاريخي و جذابيت اين شهر، ساخت و ساز هاي بيشماري در آن صورت مي گيرد بنابراين طرح محدوديت ارتفاع را در اين شهر لحاظ کرديم که بنا بر اين طرح، مجوز ساخت تنها براي احداث ساختمان يک طبقه و در بعضي نقاط و تحت شرايط خاص براي ساختمان 2 طبقه داده مي‌شود.

موحدي با بيان اينکه دو شهر تاريخي جوپار و ماهان در مجاورت هم و بر روي سفره آب‌هاي زير زميني استان کرمان قرار دارند،افزود:‌ اين دو منطقه در دامنه کوه واقع شده اند و همچنين وجود باغ، مزارع و رشته قنوات باعث پر جاذبه تر شده اين مناطق شده است.

وي با اشاره به قدمت ديرينه و معماري بافت قديم شهر ماهان گفت:‌ مردم استان کرمان به علت آب و هواي خوب اين منطقه با هدف شهرک سازي به اين منطقه رو آورده اند.

معاون ميراث فرهنگي استان کرمان در ادامه خاطر نشان کرد: از ديگر اقداماتي که باعث تخريب اين شهر مي شود هدايت جمعيت مازاد کرمان به اين شهر است که در پي اين اقدام به دليل جمعيت زياد و عدم گنجايش اين شهر، تردد و ترافيک در معابر بوجود خواهد آمد و هويت شهر تاريخي ماهان از دست خواهد رفت.

وي تاکيد کرد: به دليل قرار گرفتن شهر ماهان بر روي سفره آب زير زميني قطعا اين اضافه جمعيت به اين شهر تاريخي لطمه وارد مي کند.

موحدي در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط معاونت براي محافظت از اين شهر گفت: اين موضوع در کارگروه گردشگري مطرح و قرار شده است که ساخت و سازها در اين شهر با استعلام از سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري اين استان صورت گيرد.

وي با بيان اينکه طرح ساماندهي اين شهر توسط معاونت ميراث فرهنگي تهيه شده که در صورت تامين اعتبار اجرا خواهد شد، ادامه داد: همچنين رعايت حريم قنوات، کنترل ساخت و سازها و رعايت اصول لازمه براي بکارگيري مصالح ساختمان از ديگر برنامه هاي صورت گرفته توسط معاونت است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1387052817