شايسته فرح گفت: در حال حاضر پلانهاي تمامي خانهها براي بررسي وضعيت خانهها تهيه شده است بنابراين در صورت تخريب هر يک از خانههاي روستاي لافت، ميتوان براساس مستندسازيهاي انجام شده ،خانههاي جديد را احداث کرد.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: براساس گونه شناسي مسکن، خانههاي جديد براساس بافت تاريخي روستا ساخته خواهند شد.
به گفته کارشناس ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي استان هرمزگان: با گونه شناسي مسکن ميتوان از تخريب منظر فرهنگي روستاي تاريخي لافت جلوگيري کرد.
وي با اشاره به اين که در حال حاضر برق کشي و سيم کشيهاي موجود در روستا، منظرتاريخي را تخريب کرده است اظهار داشت: قرار است به زودي اين روستا صاحب لوله کشي آب و سيستم فاضلاب شود، بنابراين در فاز دوم، تمهيدات اجراي اين طرح با هماهنگي کارشناسان ميراث فرهنگي انجام خواهد شد.
وي به وجود 50 حلقه چاه در اين روستاي تاريخي اشاره کرد و اظهار داشت: در ابتدا تعداد اين چاه ها 366 حلقه بوده که به مرور زمان بيشتر آنها پر شده و هم اکنون فقط 50 حلقه از آنها باقي مانده است.
به گفته اين کارشناس معماري: هنوز برخي از اين چاه ها سالم بوده و ساکنان روستا از آب آنها استفاده ميکنند.
فرح با بيان اين که چاههاي ياد شده مربوط به دوره ساساني و پيش از آن است تصريح کرد: به نظر ميرسد پي ريزي ساخت اين چاهها بر اساس سال کبيسه بوده باشد.
وي اضافه کرد: از سوي ديگر اين چاهها طوري طراحي شده بودند که آب هر چاه در هنگام آبکشي در يک روزخالي ميشده است .
کارشناس مرمت بناهاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي استان هرمزگان ادامه داد: البته اين چاهها با زحمت بسيار، در نقاط صخرهاي و سخت ساخته شده اند.
به گفته وي: براساس برنامهريزيهاي انجام شده، شناسايي چاههاي يادشده در دستور کار کارشناسان ميراث فرهنگي هرمزگان قرار دارد.
فرح در پايان تاکيد کرد: در سال گذشته بالغ بر 30 ميليون تومان اعتبار براي انجام کارهاي پژوهشي و حفاظتي اين روستاي تاريخي اختصاص يافت که فقط 10 ميليون تومان از اين مبلغ را دريافت کرديم./118
انتهای پیام/