وي خاطر نشان کرد : عمارت شاپوري در اوايل دوره پهلوي بين سالهاي 1310- 1315 به سفارش عبدالصاحب شاپوري يکي از تجار سرشناس شهر و توسط معماري به نام حاج آقا ابوالقاسم مهندسي ساخته شده است .
مديرعامل صندوق احيا و بهره برداري از اماکن تاريخي افزود: از ويژگيهاي ارزشمند معماري عمارت شاپوري ميتوان به تزئينات نماي غربي ( نماي اصلي )، ستونهاي مدور و منقش گچي و نيز کاشيکاري با طرح فروهر بر پيشاني ايوان فوقاني اشاره کرد.
پرهيزگار با بيان اينکه عمارت شاپوري در مجموعهاي ناپيوسته قرار دارد که هريک از بناهاي آن متناسب با موقعيت مکاني خود، کاربريهاي خاصي دارند، تصريح کرد: علاوه بر عمارت مرکزي بناي شاپوري، دو ساختمان در جبهه شمالي و ورودي خانه قرار دارند که در طرح تغيير کاربري قرار است که عمارت اصلي به عنوان رستوران و خانههاي اطراف به اقامتگاه گردشگري تبديل شوند .
وي گفت: عمارت شاپوري سال 1378 توسط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در قالب طرح پرديسان مرمت شد؛ اما براساس طرح تهيهشده براي احياي دوباره، اين بنا از سوي صندوق حفظ و احياي اماکن و بناهاي تاريخي براي بهرهبرداري و مرمت به يک سرمايهگذار خصوصي واگذار شد.
يادآور ميشود؛ عمارت تاريخي شاپوري در مرکز شهر شيراز، اواسط خيابان انوري در باغي مشجر به مساحت 5 هزار و 324 متر مربع واقع شده است. مسجد جامع عتيق، مسجد وکيل، بازار وکيل، باغ عفيف آباد (باغ گلشن)، باغ ارم، نارنجستان قوام، بقعه شيخ يوسف سروستاني، عمارت نصيرالملک، ارگ کريمخاني، آرامگاه خواجوي کرماني، آرامگاه سعدي، حافظيه، آرامگاه شاه شجاع و ... از جمله آثار تاريخي و طبيعي پيراموني عمارت شاپوري است ./100
انتهای پیام/