محمدرضا بذرگر افزود : از جمله آنها ميتوان به مرمت مسجد قدس،بازار جهرم ، مسجد امام حسن جهرم، کاروانسراي ابوالحسن جهرم، حمام اشکنان لامرد، بازار قيصريه لارستان ، مدرسه سعيديه ارسنجان ، منزل اوجي ، منزل صدر جهرمي، منزل مقدس استهبان اشاره کرد.
بذرگر با بيان اينکه مرمت بيشتر اين بناها در حال انجام است ، تصريح کرد : مجموعه بازار جهرم در مرکز شهر قديمى جهرم واقع شده و قدمت آن به اواخر دوره زنديه مىرسد. و درسال ۱۲۵۶ هـ.ق توسط حاکم وقت جهرم تجديد بنا شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان فارس ادامه داد: به نظر مىرسد در ساخت بازار جهرم، شيوه ساختمان بازار وکيل شيراز مدنظر بود، اما عرش کم بازار جهرم آن را تا حدى شبيه بازار قيصريه لار کرده است.
بذرگر در ادامه درباره بازار قيصريه لارستان نيز خاطر نشان کرد: بازار قيصريه لار داراى ويژگىهاى جالب توجه و منحصر به فردى است که موجب شده شيوه معمارى آن به عنوان الگويى براى ساخت بازارهايى از جمله بازارچه بلند اصفهان و سپس بازار وکيل شيراز مورد استفاده قرار گيرد. معروف است که بازار وکيل شيراز را کريمخان زند از روى اين بازار ساخته است، با اين تفاوت که بازار از آجر و بازار لار همه از سنگ است./104
انتهای پیام/