پردازش داده‌هاي ماهواره‌اي در مستندسازي محوطه‌هاي تاريخي

مشاور سازمان ميراث فرهنگي صنايع‌دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: موارد يادشده، با توجه به برنامه فيزيکي مورد نياز سايت و راهکارهاي تعيين شده در فرايند مرمت محيطي و راهکارهاي حفاظت جامع، به طرح راهبردي سايت موزه منتهي شده و سپس پروژه وارد مرحله طراحي بخشي با جزئيات اجرايي (فاز دوم) مي‌شود.

بهرنگ بهرامي گفت: با توجه به ضرورت پيوستگي در فرايند مذکور، رسيدن به نتيجه دلخواه و کامل تا انتهاي فرايند طراحي، نيازمند به پيش‌بيني و تامين اعتبارات لازم و کافي است.

مدرس دانشگاه تهران در ادامه خاطر نشان کرد: فرايند فوق در محوطه تاريخي گوهر تپه به شکل پيوسته و در محوطه تاريخي تخت سليمان به صورت فازبندي در حال انجام است.

وي با اشاره به اين که درگوهرتپه بخش‌هايي از مطالعات با پردازش داده‌هاي ماهواره‌اي (Remote Sensing) انجام شده است، اظهار داشت: در حال حاضر 85 درصد از طراحي سايت موزه گوهر تپه انجام شده و در مرحله طراحي جزئيات اجرايي قرار دارد.

به گفته اين مشاور سازمان ميراث فرهنگي:در محوطه بيشابور نيز اين فرايند براي تحليل و ارزيابي و تعيين حريم منظر فرهنگي در حال انجام است که تمامي فرايند مطالعاتي در اين محوطه با استفاده از داده‌هاي ماهواره‌اي صورت مي‌گيرد.

بهرامي تاکيد کرد: بر اساس رويکردهاي نوين سازمان ميراث فرهنگي، پيش‌بيني مي‌شود براي انجام عمليات مستندسازي ساير محوطه‌هاي تاريخي نيز، از روش پردازش داده‌هاي ماهواره‌اي استفاده شود.

وي با بيان اين که استفاده از پردازش داده‌هاي ماهواره‌اي در شناسايي، معرفي و ثبت محوطه‌هاي طبيعي با تاکيد بر اهميت ميراث طبيعي امري اجتناب‌ناپذيراست ادامه داد: محوطه طبيعي آبشار لردگان جزو نخستين نمونه‌هاي پيشنهادي براي کاربرد اين روش در ميراث طبيعي ايران است، که اميدوار به انجام آن هستيم.

مدرس دانشگاه تهران در پايان تصريح کرد: در محوطه‌هايي مانند آبشار لردگان ضرورت اجراي اين سيستم لازم و ضروري است، چرا که اين روش قادر به تامين نتايج هدفمند و کامل و دقيق‌تري براي ثبت آثار طبيعي است. /118

انتهای پیام/

کد خبر 138706208