حميد رضا حکيميان با اشاره به اينکه نداشتن توان مالي کافي و زمانگير بودن توليد بسياري از محصولات صنايع دستي، امکان توليد با سرعت بالا را از صنعتگران اين بخش گرفته است، اظهار داشت: توليد بسياري ازمحصولات صنايع دستي گاه نزديک به يک سال زمان نياز دارد.
وي ادامه داد: ارزش صنايع دستي به دست ساز بودن آنها است در حالي که وارد کردن صنايع ماشيني به اين عرصه هم سرعت کار را بالامي برد و هم هزينهها را کاهش مي دهد.
اين صنعتگر صنايع دستي با بيان اينکه بي توجهي به صنايع دستي از ارزش کاري هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي نيز کاسته ، بيان داشت: براي توليد بهتر و نوآوري در حرفه بايد انگيزه داشت و اين اين در حالي است که صنعتگران امروز به دليل مشکلات پيشروي شان کمتر مي توانند به آن بيانديشند.
حکيميان تصريح کرد:رواج مشکلات اين چنيني که بخش عمدهاي از آن به نداشتن تمکن مالي صنعتگران مربوط مي شود به سفارشي شدن بازار توليد بسياري از محصولات صنايع دستي کشور منتهي شده است.
وي خاطرنشان کرد: اغلب صنعتگران صنايع دستي در توليد محصولات سفارشي خود حاضر به دريافت پول خود به صورت اقساط مي شوند و اين درحالي است که بايد در زمان مشخصي کار را تحويل دهند.
اين هنرمند مليله کار در ادامه گفت:پرداخت اقساطي دست مزد هنرمندان که اغلب توسط واسطهها صورت مي گيرد، سبب شده که اين هنرمندان امکان دست يابي يک جا به تمامي دست مزد خود را نداشته باشند.
حميد رضا حکيميان به تفاوت قيمت فاحش بين خريد واسطهها با قيمت عرضه شده محصولات در بازار فروش اشاره کرد و گفت: در بسياري از مواقع دلالان از نياز هنرمندان و صنعتگران به نفع خود بهره مي برند.
وي يادآور شد:در حال حاضر در کشور ما به ميزان و کميت توليد بيش از کيفيت محصول توليد شده اهميت داده مي شود و نتايج حاصل از اين تفکرات دامن هنر و هنرمندان را گرفته است./111
انتهای پیام/