سعيد رضايي نيا با اشاره به اينکه کشورهاي حوزه خليج فارس و به ويژه عربستان مي توانند بازار مناسبي براي توليدات ايراني به شمار آيند ، اظهار داشت: کشور ما علي رغم داشتن کلکسيوني از معادن سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي، صادرات کمي به اين کشورها دارد و بيشتر به يک واردکننده تبديل شده است.
وي تصريح کرد: با توجه به خصوصيات خاص و جذابيت اين سنگها امکان بازاريابي و فروش در داخل و خارج کشور به نحو مطلوب تري وجود دارد، اما بالا بودن قيمت اين نوع سنگها مشتريان را محدودتر مي کند.
اين توليد کننده با بيان اينکه سالانه ده ها ميليارد دلار سنگ قيمتي و نيمه قيمتي در بازار جهاني فروخته مي شود، گفت: در برخي از کشورها صدها هزار نفر در اين حرفه مشغول فعاليت هستند اما در کشور ما توجه چنداني به اشتغال زايي اين بخش نمي شود.
رضايي نيا افزود: ايجاد يک شغل در اين حرفه به سرمايه گذاري بين 300 هزار تومان تا يک ميليون تومان نياز داشته و در آمد زايي از اين طريق بسيار اميدوار کننده است
وي با تأکيد بر اينکه براي توسعه اين صنعت در کشور مي توان کارگاههاي کوچک و بزرگ در شهرهاي مختلف با هزينه نسبي کم راه اندازي کرد، بيان داشت:سرمايه گذاري در اين بخش براي تعداد قابل توجهي از صنعت گران ، يک دهم سرمايه گذاري در بخش صنايع ديگر است.
سعيد رضايي نيا با اشاره به پتانسيلهاي بالاي کشورمان در مورد انوع سنگهاي قيمتي ، تصريح کرد: به طور مثال ياقوت و فيروزه ايران در جهان بهترين است، اما در حال حاضر اين سرمايه هاي بزرگ بدون فرآوري و به صورت فله اي با قيمت بسيار نازل به فروش مي رسند.
اين هنرمند ادامه داد: راه اندازي آموزشکده هاي طراحي و تراش در استانها و شهرهاي مختلف، اعمال استاندارد براي محصولات توليدي، صدور شناسنامه معتبر براي سنگهاي تراش داده شده و برپايي نمايشگاههاي داخلي و خارجي براي معرفي توليدات با کيفيت داخلي نياز امروز اين بخش است.
وي خاطر نشان کرد: در گام نخست وارد کردن هنرمندان و سرمايه گذاري در اين بخش نيازمند تغيير نگاه مسئولان به مقوله سنگهاي قيمتي است چرا که با وجود پتانسيلهاي بسياري که در اين زمينه در کشورمان وجود دارد، سهم قابل توجهي از اين بازار جهاني را مي توان تصاحب کرد. /111
انتهای پیام/