فرهاد فدايي صابر با اشاره به اينکه بسياري از توليدات صنايع دستي در سطح کشور به دليل نا مشخص بودن اصالت و هويت شان در شهرهاي کشور به نام استانهاي مختلف به فروش مي رسد، اظهار داشت: روند کپي برداري از محصولات نخست در داخل و سپس در خارج از کشور صورت مي گيرد.
وي تصريح کرد: در حال حاضر تنها تعداد محدودي از توليدات بافتههاي داري داراي شناسنامه هستند بنابراين اين موضوع مي تواند براي حفظ بازار آنها در نقاط مختلف جهان موثر باشد.
اين توليد کننده ادامه داد: با توجه به اين که توليداتي مانند گبه و گليم ويژگي خاص وطرفداران زيادي در سرتا سر جهان دارند ، اين توليدات بسيار زودتر از ساير توليدات درگير کپي برداري شده اند.
فدايي صابر با بيان اينکه آن چيزي که در سطح بين المللي اهميت دارد حفظ طرح و نقوش ايراني به تنهايي نيست، گفت: امروزه بسياري از توليدات نامرغوب به نام محصولات ايراني و با نام يکي از شهر هاي معروف ايران به فروش مي رسد که اين مسأله بازار ما را بيشتر متضرر مي کند.
وي خاطرنشان کرد: در صورت صدور شناسنامه توليدات داخلي در بازارهاي جهاني نيز صاحب هويت مي شوند، ضمن اينکه در اين صورت بسياري از محصولات تقلبي که به نام توليدات صنايع دستي ايراني در جهان به فروش مي رسند نيز ارزش خود را از دست مي دهند.
اين توليد کننده صنايع دستي با بيان اين که برخي از رشته هاي بومي صنايع دستي در بسياري از شهرها رو به فراموشي است اظهار داشت:بنابراين قبل از اين که اين توليدات به نام کشوري ديگر ثبت شوند بايد براي آموزش و ترويج آنها اقدامات لازم انجام شود .
فدايي يادآور شد: براي هم سو شدن با بازارهاي جهاني و کاربردي کردن اين محصولات ،کاربردي کردن اين توليدات بايد با تکيه بر اصالتها و سنتها انجام شود./111
انتهای پیام/