به گزارش ميراث آريا (chtn) در حاليکه از بهمن ماه سال گذشته درمان رايگان 5 نوع سرطان در 20 مرکز درماني کشور آغاز شده بود با تصويب دولت درمان رايگان 6 نوع ديگر سرطان نيز زير پوشش اين طرح قرار گرفت .

رشيد رمضاني رئيس اداره سرطان وزارت بهداشت با بيان اينکه بيماران سرطاني علاوه بر ناراحتي‌هاي روحي ناشي از اين بيماري ناچار به پرداخت هزينه‌هاي دارويي و درماني بالايي نيز هستند گفت: براي رفاه حال اين بيماران در حال حاضر تمام استان‌‌هاي کشور داراي بيمارستان قطب درمان رايگان سرطان هستند.

بيماري سرطان بعد از بيماري‌هاي قلبي _ عروقي و حوادث سومين عامل مرگ و مير در ايران است. سالانه بين 60 تا 79 مورد سرطان ثبت مي‌شود که ميزان بروز اين بيماري 100 تا 120 مورد در هر 100 هزار نفر است.

انواع سرطان‌ها شامل تومورهاي سرطاني دستگاه تنفسي، تومورهاي سرطاني دستگاه گوارشي، سرطان مجاري ادراري و تناسلي، تومور مغزي، سرطان خون، سرطان دستگاه لمفاوي، سرطان لب، زبان و بيني، سرطان استخوان‌ و سرطان پوست هستند.

بدن انسان براي اعمال منظم و حياتي خود به 9 ماده حياتي آهن، يد، گوگرد، ويتامين‌هاي A ، B ،C D ، E و همچنين اسيد سيتريک است. سو تغذيه و کمبود اين مواد منجر به اختلال در کار متابوليسم سلولي مي‌شود که اگر اين وضعيت به صورت مستمر ادامه يابد سلول عادي به سلول سرطاني تبديل مي‌شود.

عوامل ايجاد تومور سرطاني در بدن عبارتند از: بي‌اشتهايي، کاهش وزن، عصبي بودن، لرزش دست‌ها ، عرق کردن بي‌رويه، خستگي و افسردگي شديد، خونريزي لثه، تغييرات در پوست و مخاط بدن، تغيير رنگ موها، طولاني‌شدن بهبودي زخم‌ها، کم‌خوني و کبود شدن بي‌رويه پوست بدن بدون وارد آمدن فشار زياد.

تغييرات در انواع خال‌ها و زگيل‌ها، زخم و غده‌هاي بدخيم، ايجاد گره زخيم در داخل و خارج پوست بدن، سرفه‌هاي شديد و دايمي، گرفتگي صدا، کاهش بي‌رويه وزن بدن، ناراحتي‌هاي دائمي معده ، روده‌ها و خونريزي و عفونت بدن از ديگر عوامل نشان‌دهنده ايجاد تومور سرطاني در بدن است.

تمامي اين عامل در ابتداي امر بدون خطر هستند و در بسياري از موارد حاکي از کمبود يکي از مواد ضروري بدن انسان است که در صورت بي توجهي به آن مي‌تواند منجر به سرطان شود.

تاکنون بيش از 70 نوع سرطان تشخيص داده شده که تعدادي از انواع سرطان‌ها از نظر آماري در زنان و مردان متفاوت است.

به گفته رمضاني در اين ميان سرطان پوست، معده، مثانه در مردان و سرطان‌هاي سينه، پوست، روده بزرگ و راست‌روده در زنان از شايع‌ترين انواع سرطان‌ها در کشور محسوب مي‌شود.

بر اساس تحقيقات سازمان بهداشت جهاني ميزان شيوع سرطان در کشورهاي در حال توسعه به ميزان يک در هزار است و در نتيجه در کشور ما با توجه به ميزان جمعيت 71 ميليون نفري، در سال جاري حدود 65 هزار مبتلاي جديد به اين بيماري اضافه خواهد شد.

بنابر اعلام اداره سرطان وزارت بهداشت در حال حاضر طرح غربالگري سرطان سينه در حال تدوين است و طرح غربالگري سرطان دستگاه گوارش نيز در 10 دانشگاه در حال اجرا است. /115

انتهای پیام/

کد خبر 1387071549