کاروانسراي تاريخي پيام به بهره برداري مي‌رسد

مدير عامل صندوق احيا و بهره برداري از اماکن و بناهاي تاريخي در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: يک باغ در پيرامون اين محوطه تاريخي قرار داشت که چندي پيش توسط صندوق احيا و بهره بردراي ازبناها و اماکن تاريخي خريداري شد.

علي اصغر پرهيزکار گفت: کاروانسراي پيام مرند از جمله کاروانسراهاي معروف آذربايجان است که در دوره‌هاي صفويه و مغول رونق بسياري داشته است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: بناي تاريخي پيام در يکي از روستاهاي مرند و در دو فرسخي جنوب آن در فاصله 54 کيلومتري تبريز به مرند واقع شده است.

به گفته اين مقام مسئول در صندوق احيا و بهره برداري از اماکن و بناهاي تاريخي: ساختمان مستطيلي شکل کاروانسرا به طول 62 و عرض 48 متراعلام شده که جهت طول آن شرقي به غربي و در چهار گوشه آن چهار برج مدور به قطر 7 متر ايجاد شده است.

پرهيزکار تصريح کرد: درگذشته از سالن‌هاي پشتي براي اصطبل و انباري و از اتاق‌هاي مشرف به حياط براي اقامت مسافران و کاروانيان استفاده مي‌شده است

وي اظهار داشت: در سال 1378 با توجه به اهميت محور شمال به جنوب کشور و آماده سازي ايستگاه‌هاي اقامتي گردشگران داخلي و خارجي، بازسازي بناي کاروانسرا با استفاده از اعتبارات تبصره 36 قانون بودجه با پوسته و کالبد قديم و پيش‌بيني کليه امکانات رفاهي پيشرفته در اولويت قرار گرفت. و

وي با بيان اين که مجموعه جديد شامل سوئيت هاي دونفره، چهار نفره، شش نفره، نشيمن، خواب، سرويس‌هاي بهداشتي با تمامي امکانات جنبي، سوئيت دو نفره است تاکيد کرد: همچنين در سر در با چشم اندازي به باغ‌ها و قله‌هاي مرتفع و پر برف، آشپزخانه و سالن غذا خوري براي 160 نفر، چاي‌خانه در وسط حياط، چايخانه ولابي مجموعه، مرکز فروش صنايع دستي، نمازخانه، بخش اطلاع‌رساني گردشگري، دفاتر پستي، نگهباني تعبيه شده است.

پرهيزکار با بيان اين که مديريت مجموعه به برق اضطراري، تلفن و تأسيسات گرمايشي نيز مجهز است اضافه کرد: کاروانسرا در قديم داراي چشمه آب سرد و گوارا بوده که دوباره لايروبي، لوله گذاري و احيا شده است .

وي در پايان تاکيد کرد: دبي و فشار آب چشمه احيا شده مي‌تواند آبياري اراضي و فضاي سبز آن را انجام دهد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387071552