اجراي برنامه‌هاي مشترک ميان ايران و تاجيکستان

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان، حسين جعفري، معاون فرهنگي سازمان در اين جلسه گفت: مشترکات فرهنگي ميان دو کشور تاجيکستان ايران زياد است؛به گونه‌اي که حتي بعضي از مراسم به صورت مشترک ميان مردم دو کشور اجرا مي‌شود که با توجه به همين موضوع مي‌توان شاهد برگزاري برنامه‌هاي فرهنگي مشترک بود.

اين مقام مسئول با توجه به زمان برگزاري اين بزرگداشت در 13 و 14 آذرماه سال جاري گفت: در اين همايش موضوعاتي همچون زندگي‌نامه و آثار، عصر و محيط فکري رودکي، رودکي در ايران و جهان، نقد و بررسي منابع رودکي‌شناسي، حکمت، فلسفه و دين‌شناسي در آثار رودکي از سوي صاحب‌نظران مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد.

جعفري ادامه داد: رودکي و ادب فارسي، شعر و زبان رودکي، زيبايي‌شناسي و هنر در آثار رودکي، رودکي و ادبيات تطبيقي، جايگاه آموزه‌هاي رودکي براي انسان معاصر، تعليم و تربيت در اشعار رودکي و خلاقيت‌هاي هنري رودکي از ديگر موضوعاتي است که در اين همايش دو روزه در قالب سخنراني ارايه خواهد شد.

اين مقام مسئول در ادامه صحبت‌هاي خود از تجديد چاپ کتاب آثار فرهنگي تاريخي و طبيعي تاجيکستان خبر داد و گفت: در حال حاضر کتاب آثار فرهنگي تاريخي و طبيعي جمهوري تاجيکستان به کوشش اداره نشر معاونت فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي تجديد چاپ شده است.هم اکنون اين کتاب نفيس در 220 صفحه و در قطع رحل بزرگ تجديد چاپ شده است.

وي گفت: به مناسبت سفر اخير رياست جمهور و رياست سازمان ميراث فرهنگي به کشور تاجيکستان اين کتاب مجددا\" چاپ و به کشور تاجيکستان ارسال شد.

جعفري در ادامه خاطر نشان کرد: در سال 85 در پي سفر رييس جمهور تاجيکستان به ايران،‌ تفاهم نامه‌اي بين روساي جمهور دو کشور منعقد شد .

به گفته اين مقام مسئول، بر اساس اين تفاهم نامه قرار شد برگزيده اي از آثار فرهنگي تاريخي و طبيعي کشور تاجيکستان جمع آوري و توسط معاونت فرهنگي سازمان منتشر شود.

در ادامه اين ديدار، ميرزايف سفير تاجيکستان گفت: سازمان علمي- فرهنگي ملل متحد، يونسکو سال 2009 را به نام رودکي نامگذاري کرده است و طبق يک توافق‌نامه سه جانبه ميان وزيران سه کشور يعني ايران، تاجيکستان و افغانسان مبني بر برگزاري همايش در سه کشور به امضا رسيده است.

وي افزود: پس از پيگيري معلوم شد که يک ستاد در ايران به رياست رئيس سازمان تشکيل شده است که قرار است 13 و 14 آذر ماه سال جاري اقدام به برگزاري يک بزرگداشت کنند.

سفير تاجيکستان با توجه به برگزاري بزرگداشت رودکي در اين کشور در پايان گفت: افتتاح پارک 15 هکتاري رودکي، پرده بردار از مجسمه به طول 15 متر، افتتاح مجتمع فرهنگي – تفريحي رودکي در شهر دوشنبه و همچنين برگزاري کنفرانس اين شاعر پرآوازه با حضور 27 دولت از جمله کارهاي ما در اين بزرگداشت به شمار مي‌رود.

ابوعبدالله رودکي شاعر و موسيقيدان بزرگ ايراني در قرن سوم و چهارم هجري قمري است. وي در قرن سوم هجري در روستاي پنج رودک، دو فرسنگي سمرقند زاده شد و در همان روستا به ديار مينو شتافت. وي نخستين شاعري بود که قالب‌هاي گوناگون شعر پارسي را بر پايه‌اي استوار بنا نهاد و پيدايش رباعي در شعر فارسي را در داستان زيبايي به رودکي نسبت مي‌دهند. /120

انتهای پیام/

کد خبر 138707159