برگزاري دومين جشنواره شکرگزاري انگور شاهرود

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي اداره ميراث فرهنگي شاهرود، عليرضا کريمي رئيس اين اداره در حاشيه برپايي اين جشنواره، ترويج و توسعه فرهنگ گردشگري را از مهمترين اهداف برگزاري اين جشنواره برشمرد .

وي افزود: وجود زمين‌هاي حاصلخيز کشاورزي و باغستان‌هاي گوناگون در شهرستان شاهرود ، اهميت توجه ويژه به قابليت گردشگري روستايي و کشاورزي را دوچندان کرده است و قابليت توليد انگور شاهرودي با شهرت ملي در کنار برخي از محصولات مشهور شهرستان از پتانسيل هاي بالقوه توسعه گردشگري است.

وي برگزاري چنين جشنواره هايي را در رونق گردشگري منطقه بسيار مؤثر دانست و افزود: ايجاد اشتغال ، افزايش درآمد مردمان محلي از ثأتيرات جانبي اين گونه برنامه هاي فرهنگي است .

مرتضي معتمد، مدير جهاد کشاورزي شهرستان شاهرود و دبير جشنواره با بيان اينکه سالانه ‪ ۶۵ هزار تن انگور از سه هزار هکتار از تاکستان هاي اين شهرستان برداشت مي‌شود افزود: ويژگي هاي منحصر بفرد انگور شاهرودي از قبيل بازار پسندي و قابليت نگهداري طولاني در انبارها و سردخانه‌ها باعث شهرت انگور اين شهرستان شده است .

عباس کاشيان، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان گفت : اين جشنواره به دنبال برگزاري جشنواره هاي مختلف توليدات گياهي استان سمنان در شاهرود در حال برگزاري است.

وي افزود : برپايي اين جشنواره با انگيزه تقويت توانمندي‌ها و اهداف فرهنگي و معرفي آن به ساير مناطق است .

کاشيان شهرت انگور شاهرودي را تنها يکي از قابليت‌هاي ممتازي براي شناساندن و تبليغ فرهنگ و جذب گردشگر اين منطقه دانست و افزود: امروزه صنعت گردشگري در جهان از نظر اشتغالزايي ، کارآفريني و درآمدزايي در رتبه دوم و در برخي کشورها در رتبه نخست قرار دارد .

مجتبي رحيمي، معاون استاندار و فرماندار شهرستان شاهرود گفت : اين منطقه مي‌تواند با برپايي جشنواره‌هاي گل آفتابگردان در کالپوش ، ورزش هاي زمستاني و برپايي نمايشگاه صنايع دستي در زمينه جذب گردشگري اقدام کند .

از ديگر برنامه هاي اين جشنواره ارائه مقاله تحقيقي با عنوان « ارقام انگور» ، تجليل از انگورکاران نمونه شهرستان ، اجراي نمايش طنز و موسيقي سنتي، پخش تيزر جاذبه هاي گردشگري و نيز بازديد از باغ نمونه انگور در روستاي ديزج بود که همزمان با موسم برداشت اين محصولات برگزار شد.

گفتني است وسعت تاکستان‌هاي شهرستان شاهرود 3 هزار هکتار است که از اين ميزان 2 هزار و 500 هکتار از اين باغات بارور و بقيه نهالستان است . انگور سرخ فخري يا همان انگور شاهرودي 85 درصد محصول تاکستان هاي شاهرود را به خود اختصاص داده که خصوصيت بازار پسندي و قابليت نگهداري طولاني آن را با ديگر انواع مشابه متفاوت نموده است و 15 درصد باقيمانده گونه هاي خليلي، لعل ، عسگري، صاحبي و فخري سفيد از جمله گونه‌هاي معروف و زودرس انگور شاهرودي است . ميانگين برداشت انگور در شاهرود 20 تن در هکتار بوده و ساليانه در حدود 65 هزار تن انگور از تاکستان‌هاي آن برداشت مي شود .

اين جشنواره همه ساله در هفته آخر شهريور برپا مي شود که امسال به دليل تداخل با ماه مبارک رمضان در مهر ماه برگزار شد./106


انتهای پیام/

کد خبر 1387071914