وي افزود:راه اندازي اين کارگاه از زمانيکه گروه مرمتگران ايتاليايي به اين منطقه آمدند، آغاز شد ولي با توجه به اينکه مطالعات صورت گرفته در آن زمان کافي نبود به مرحله توليد نرسيد.به همين منظور کاشيهاي مورد نياز از استان هاي ديگر تامين مي شد که البته به خوبي نصب نمي شد.
کاشاني نژاد خاطر نشان کرد: با توجه به اين مسئله در اين کارگاه به توليد کاشي پرداخته شد و در همين راستا به 50 نفر براي توليد کاشي آموزش داده شد.
وي گفت: سعي در افزايش روند توليد کاشي به منظور سرعت بخشيدن به اين پروژه داشتيم که طي دورههاي متوالي تعداد کورههاي پخت کاشي را افزايش داديم.
به گفته اين متخصص در زمينه توليد کاشي، اين کار براي نخستين بار صورت گرفته و سعي ميشود که در کمترين زمان به توليد بهترين کاشي بپردازيم.
کاشاني نژاد خاطر نشان کرد: خاک مورد نظر براي توليد کاشي پس از عبور از چهار حوضچه بدست مي آيد که پس از هشت ساعت ورز دادن براي قالب زني آماده ميشود.
وي افزود:گل ورز داده شده به بدنه کاشي تبديل مي شود و در دماي يکسان 12 درجه سانتي گراد حرارت مي بيند و سپس خشک شدن آن 9 روز به طول مي انجامد که به منظور عمل به تعهدات خود اين مدت را به چهار روز تقليل داديم و پس از آن کاشي ها براي رنگ شدن به آزمايشگاه لعاب انتقال مييابند.
وي معتقد است دليل عمر 700 ساله کاشي هاي گنبد اين است که هنرمندان در تمامي مراحل توليد کاشي با دست خود از اين خاک بي ارزش، هنري با ارزش توليد مي کنند و از روح خود در آن مي دمند./117
انتهای پیام/