محمد هادي ياراحمدي گفت: از جمله کشفيات مهم مربوط به اين پروژه ميتوان به شناسايي 13محوطه تاريخي از جمله يک شهر باستاني مربوط به دوره اشکانيان اشاره کرد .
وي در ادامه خاطرنشان کرد: اين شهر باستاني با قدمت حدود 2200 سال در محدوده شمال غرب روستاي هرفته مهريز قرار گرفته و حدود يک و نيم کيلومتر مربع وسعت دارد .
به گفته اين باستانشناس جوان: از مشخصات جالب توجه اين شهر، وجود يک منطقه صنعتي باستاني درون آن است که احتمالا مرکزي براي ريختهگري و هچنين سفالگري بوده است.
وي با اشاره به اين که در سطح محوطه يادشده ، سرباره هاي فراوان مربوط به فعاليتهاي صنعتي پراکنده است اظهارداشت: از آثار برجاي مانده از سکونتگاههاي انساني به جز آوار و برخي پيهاي ساختماني و خرده سفالهاي موجود در سطح، چيزي بر جاي نمانده است.
ياراحمدي در ادامه تصريح کرد: ساير محوطههاي شناسايي شده در اين دشت به صورت استقرارهايي در اطراف اين شهر با فاصلههاي متفاوت مشخص شده است.
وي با بيان اين که در مجموع آثار شناسايي شده در 13محوطه يادشده مربوط به اواسط هخامنشيان تا پهلوي اول اعلام شده است افزود: سفالهاي پراکنده در سطح بين محوطهها، مخلوطي از سفالهاي دوران تاريخي و اسلامي هستند .
وي با اشاره به سفالهاي شاخص دوران تاريخي منطقه تاکيد کرد: سفال خشن شياردار يکي از اين سفال هاست که شيارهاي برجسته و طنابي شکل دور تا دور ظروف کشيده شده اند .
سرپرست هيات بررسي و شناسايي باستان شناسي دشت هرفته يزد اضافه کرد: سفالهاي ظريف با پوشش گلي قهوه اي قرمز نيز از جمله سفالهاي دوران تاريخي منطقه به شمار ميآيند.
اين باستان شناس ادامه داد: سفالهاي شاخص دوران اسلامي دشت شامل سفالهايي با لعاب پاشيده به رنگ سبز لجني مربوط به قرون 3 تا 5 هجري، سفالهاي لعاب دار تک رنگ سفيد مربوط به دوره سلجوقي، سفالهاي چند رنگ ايلخاني و سفالهاي لعاب دار با تزئيناتي به رنگ آبي مات مربوط به تيموريان نيز از جمله سفالهاي شاخص دوران اسلامي دشت اعلام شده اند.
گفتني است\" در حال حاضر مطالعه برروي نمونههاي يافته شده توسط سرپرست پروژه در حال انجام است و در آيندهاي نزديک نتايج اين مطالعات منتشر خواهد شد ./118
انتهای پیام/