تورکوز ترکيه‌اي فيروزه ايراني را زير سؤال برده است

هنرمند فيروزه تراش در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)، با بيان اين مطلب گفت: سبک‌ها و قالب‌هاي قديمي و سنتي فيروزه تراشي در ايران، به قدري بازار اين توليدات را متضرر کرده است که کشورهايي چون ترکيه در اين هنر از صنعتگران کشورمان پيشي بگيرند.

رضا فياض زاده با اشاره به اينکه در دنياي امروز سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي سهم بالايي در تجارت جهاني به خصوص در صادرات غيرنفتي کشورهاي نفت خيز ايفا مي‌کنند، اظهار داشت: با اين وجود در ايران از ميان انواع سنگ‌هاي قيمتي و نيمه قيمتي تنها از فيروزه و عقيق بهره برداري مي‌شود و انواع سنگ‌هاي قيمتي ديگر به دليل بي‌برنامگي يا در موقع بهره‌برداري از يک ماده معدني ديگر، دور ريخته مي‌شود و يا هنوز شناسايي و اکتشاف نشده اند.

وي تصريح کرد: فيروزه نيشابور که دير زماني در کنار الماس‌هاي آفريقا و زمردهاي کلمبيا در صحنه جهاني خودنمايي مي‌کرد، در حال حاضر با سپردن سابقه خود حضور کمرنگي را در عرصه‌هاي جهاني تجربه مي‌کند.

اين صنعتگر صنايع دستي با بيان اينکه در حال حاضر فيروزه خاص ترکيه عنوان جهاني براي خود رقم زده است، گفت: دست پرورده صنعتگران ترکيه به نام تورکوز به معناي سنگ ترک با همراهي فيروزه آمريکايي، فيروزه چندين هزار ساله ايران را به تاريخ مي‌سپارد.

فياض زاده ادامه داد: با توجه به وجود معدن در کشور، مي‌توان با احياي دوباره کارگاه‌هاي فيروزه تراشي که تعداد آن‌ها بسيار اندک شده است، ضمن حل بخشي از بيکاري، به رشد و شکوفايي اين صنعت نيز کمک کرد.

اين هنرمند فيروزه تراش خاطرنشان کرد: همچنين مي‌توان با شناسنامه دار کردن اين سنگ، ضمن ساماندهي بازار اين محصول، از بروز تقلب و فروش فيروزه هاي شيميايي به اسم فيروزه ايراني جلوگيري کرد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387072360