محمدي افزود: اين قلعه در دوران آباداني 300 متر طول و 100 متر عرض داشته و اينک در قسمتهاي شمال و جنوب قلعه آثاري از بقاياي معماري به چشم مي خورد .همچنين در قسمت شمال قلعه برج ديده باني وجود دارد و ورودي قلعه نيز از اين سمت است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي متذکر شد:.در قسمت جنوبي قلعه 2 آب انبار مجزا در کنار هم که يکي به صورت مسقف و ديگري روباز است وجود دارد .
وي در خصوص موقعيت طبيعي اثر گفت: اين قلعه از شمال به اراضي روستاي صقين و از غرب به روستاي آوارسين و از بقيه جهات به ارتفاعات محدود است ودر ارتفاع 1556 متر از سطح دريا واقع شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي تصريح کرد:از نام اصلي اين قلعه اطلاعات قطعي و درستي در دست نيست و نام فعلي آن برگرفته از نام روستايي است که در محدوده آن واقع است و قدمت اثر بر اساس يافته هاي سفالين مربوط به هزاره اول و قرون ميانه اسلامي است .
محمدي در خصوص ويژگي هاي خاص اين اثر گفت : اين قلعه به لحاظ تاسيسات معماري برجاي مانده شامل برج ها و ديوار ها و آب انبار حايز اهميت است. سفال هاي هزاره اول قبل از ميلاد در صد کمتري از مواد فرهنگي يافت شده از سطح قلعه را به خود اختصاص داده و آثار مربوط به اين دوره بيشتر تاسيسات معماري را شامل مي شود . سفال هاي اسلامي عمدتا به صورت چرخ ساز با خميره نخودي و قرمز و تمپر مواد کاني ساخته شده اند .
مهندس تراب محمدي افزود:اين قلعه به شماره 22529 در فهرست آثار ملي کشور ثبت شده است و در گذشته کاربري دفاعي داشته و فعلا متروکه است و از تاريخ ثبت ، ضمن رعايت حقوق مالکانه، تحت نظارت و مراقبت اين سازمان بوده است./106
انتهای پیام/