ميثم حسينزاده در ادامه خاطرنشان کرد: در راستاي انجام عمليات فعاليتهاي مرمتي به طور حتم اين بنا به انجام عمليات مرمتي نيازمند است.
اين کارشناس ارشد باستان شناسي با اشاره به اين که هم اکنون اعتباري بالغ بر 30 ميليون تومان از محل منابع استاني براي انجام عمليات کاوش در اين بناي تاريخي تامين شده اظهار داشت: هم اکنون منتظر صدور مجوز آغاز عمليات از سوي پژوهشکده باستانشناسي هستيم ولي به طور حتم در هفته آينده مجوز ياد شده صادر خواهد شد.
وي در ادامه بيان داشت: براساس شواهد موجود احتمال ميرود اين بناي سنگي يک کوشک بين راهي مربوط به اواخر دوره ساساني باشد .
سرپرست عمليات کاوش در زيج منيژه واقع در شهرستان سرپل ذهاب اضافه کرد: در حال حاضر باغها و خانههاي روستايي ساکنان روستاي پاطاق به محدوده زيج منيژه بسيار نزديک شده اند بنابراين قبل از آغاز عمليات کاوش حصارکشي و به ويژه تملک زمينهاي اطراف در دستور کار مسئولان مربوطه قرار خواهد گرفت.
زيج منيژه ياقلعه منيژه درجنوب شرقي کل داود در ابتداي دشت قلعه شاهين قرار دارد. در روزگار آباداني، قلعه به شکل مربع که هرضلع آن درحدود130متر بوده احداث شده است.
در ميانه اين قلعه، ساختمان مربع شکل ديگري که شايدارگ قلعه بوده به ابعاد48 در 48 متر ساخته شده که هنوز بقاياي آن وجود دارد.
از مشاهده بقاياي اين آثار ميتوان دريافت که در هر ضلع قلعه تعداد 30 حجره وجود داشته و حجرهها داراي تاق گهوارهاي شکل بوده اند .
هم اکنون چند حجره نسبتاً سالم باقي مانده است. دروازه قلعه در ضلع غربي قرار داشته و نيز درضلع شرقي، بقاياي آب رويي هنوز باقي است که انتهاي آن مشخص نيست.
در هر زاويه قلعه، يک برج و در بين دو برجي که روي هر ضلع قلعه قرار داشتهاند، دو برج نسبتاً کوچکتر ساخته بوده اند./118
انتهای پیام/