مرمت و خواناسازي شهر پانزدهم شوش

محمدرضا چيت ساز مدير پايگاه ميراث فرهنگي شوش با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: اين شهر پس از کاوش و حفاري يک باستان شناس فرانسوي کشف شد که به شهر پانزدهم مشهور است.

وي افزود: تا کنون توجه کافي به اين شهر صورت نگرفته است که در صدد هستيم امسال مرمت،خوانا سازي و حفاظت اين شهر تاريخي را در دستور کار قرار دهيم.

چيت ساز مرمت اين شهر تاريخي را يکي از 12 برنامه در نظر گرفته شده براي شوش عنوان کرد و افزود: در صورت امکان يک سايت موزه تاريخي در اين محل خواهيم داشت.

شهر پانزدهم يا تپه بزرگ و پهناور شرق \"آکروپل\" و \"آپادانا\" را شهر \"شاهي\" مي‌نامند. طبق شواهد اين مکان محل زندگي درباريان بوده است .در سال ها 1946 تا 1967 گيرشمن باستان شناس فرانسوي 20 سال در اين محل کاوش کرد . تا جايي که به يک شهر رسيد که قدمت آن به دوران عيلاميان مي رسد. اين شهر هم اکنون به شهر پانزدهم مشهور است زيرا از پانزده لايه ي باستان شناسي تشکيل شده است . لايه هاي اول ، دوم و سوم مربوط به دوران اسلامي ، لايه ي چهارم مربوط به دوران ساساني ، لايه ي پنجم و ششم مربوط به دوران اشکاني ، لايه ي هفتم دوره ي سلوکي و لايه ي هشتم مربوط به دوران هخامنشي و لايه هاي نهم تا پانزدهم مربوط به ادوار مختلف عيلامي است که قدمت قديمي ترين آنها که لايه ي پانزدهم به هزاره ي هجدهم قبل از ميلاد مسيح مي رسد . کسي که اين شهر را از ارتفاع 10 متري نگاه مي کند مي تواند چگونگي معماري و خانه سازي درون شهر 3800 سال پيش را مشاهده کند . تپه ي شهر شاهي در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد ./117

انتهای پیام/

کد خبر 1387081152