تمام آثار ثبت شده جزء پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي است

به گزارش ميراث آريا(chtn) چيت‌ساز مدير امور پايگاه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در نشست علمي هنر و باستان‌شناسي شهر تاريخي شيراز در فرهنگستان هنر با بيان اين مطلب گفت: از سال‌هاي قبل تعدادي از آثار مهم و شاخص تحت عنوان پروژه‌هاي بزرگ ميراثي مورد توجه قرار گرفت.

چيت‌ساز افزود: اين طرح‌ها در آن زمان 7 تا 10 پروژه را تشکيل مي‌داد که در سالهاي اخير به 70 پروژه افزايش يافته و نام پايگاه را به خود گرفته است.

وي با اشاره به تاريخچه شيراز گفت: در زمان پهلوي اول، قبل از افتتاح دانشگاه تهران در خاکبرداري بخشي از الواح گلي هخامنشي پيدا مي‌شود که براي ترجمه به آمريکا مي‌رود در يکي از اين لوح‌ها که به لوح 42 معروف است به يک کلمه يوناني برخورد مي‌کنند که قديمي‌ترين نام شيراز است که اين واژه عبارت است از \"تي‌رازي آش\".

چيت‌ساز در توضيح تمدن و هنر شيراز اظهار داشت: در مسجد اصفهان کتيبه‌اي است که بخشي از آن نامي به نام به حاج عبداله شيرازي ذکر شده است.

وي تصريح کرد: شيرازي در شهري چون اصفهان که مهد فرهنگ و تمدن است از چه جايگاه رفيعي برخوردار است. همچنين سال‌ها قبل فردي به نام حکمت مقاله مي‌نويسد که با اشاره به آيات قرآن فضيلت شيراز و اهالي شيراز را مورد تاکيد قرار مي‌دهد.

در دوره صفوي سر توماس هربرت شعر غرايي در مدح شيراز دارد نويسنده تاريخ جامع ايران (کبريج) مقاله‌اي با عنوان شيراز شهر شعر و اولياي ايران را ارائه کرده است. اينها همگي حاکي از استمرار در شهر شيراز است./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387082221