کتابشناسي ايران‌شناسي و اسلام‌شناسي رونمايي شد

به گزارش ميراث‌آريا (chtn) در اين مراسم علي‌اکبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهور ، سيد حسن شهرستاني معاون پژوهشي بنياد ايران‌شناسي و کامران فاني استاد علوم کتابداري حضور داشتند.

رئيس مرکز اسناد و کتابخانه ملي جمهوري اسلامي که در اين مراسم به ايراد سخنراني پرداخت ضمن بيان اينکه بحث شرق‌شناسي و ايران‌شناسي از مباحث مهمي است که در غرب رواج دارد افزود: برخي از شرق‌شناسان با انگيزه خيرخواهانه اين کار را انجام مي‌دهند اما برخي ديگر از سر کنجکاوي و کشف حقيقت به مطالعه در خصوص فرهنگ و تمدن شرق مي‌پردازند.

وي در ادمه افزود: به دنبال گسترش آثار ايران‌شناسي کار تحقيق در اين زمينه آغاز شد و با شکل‌گيري کتابخانه ملي کتاب‌هاي ايراني و اسلامي اهميت پيدا کرد و اين امر انگيزه‌اي براي گردآوري منابع مکتوب حوزه تمدن ايراني و اسلامي شد.

اشعري با بيان اينکه براي گردآوري هرچه بيشتر منابع مکتوب حوزه تمدن ايران و اسلام در تلاش هستيم هر روز به اين بخش از کتابخانه ملي افزود شود گفت: در کنار بخش ايران‌شناسي کتابخانه ملي چند سال پيش به همت حسن حبيبي بنياد ايران‌شناسي به عنوان بنياد تخصصي در اين رابطه حوزه فعاليت‌هاي گسترده‌اي را آغاز کرد.

وي اظهار کرد: در حال حاضر مطالعات ايران‌شناسي در حوزه‌هاي مختلف گسترش يافته و برخي از نتايج آن نيز منتشر شده است.

مشاور فرهنگي رئيس جمهور با بيان اينکه پيوند بنياد ايران‌شناسي با کتابخانه ملي يکي از کارهاي خوبي بود که توسط حسن حبيبي انجام شد افزود: در راستاي اين ارتباط قرار شد فهرست آثار مربوط به ايران‌شناسي موجود در کتابخانه ملي در يک مجموعه کتاب تدوين و منتشر شد.

اشعري افزود: اين مجموعه موجود به معرفي آثاري پرداخته که تا زمان تدوين خود در بخش ايران‌شناسي کتابخانه ملي وجود داشته است.

قديمي‌ترين کتاب‌هاي اين مجموعه سفرنامه پيترودلاواله به زبان فرانسه، نسخه‌اي از معاهده ترکمنچاي به زبان روسي و قرآني به زبان آلماني است. کتاب‌هاي قديمي‌تر ترجمه‌اي از گلستان سعدي به زبان آلماني است.

اين مجموعه کتاب در دوجلد و با همکاري سازمان اسناد و کتابخانه ملي و بنياد ايرانشناسي در شمارگان دو هزار نسخه توسط انتشارات سازمان اسند و کتابخانه ملي به چاپ رسيده است./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387082824