متخصص برنامه هاي فرهنگي دفتر منطقه يونسکو از قنوات به عنوان يکي از عجايب و شگفتيهاي بزرگ ياد کرد و گفت: يونسکو موافق ثبت جهاني قناتها است.
وي از مرکز بين المللي قنات در يزد و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد خواست پرونده ثبت جهاني قنوات را آماده کند.
وي ادامه داد: قنوات يزد يکي از جاذبههاي بسيار زيبا در اين استان است که مورد توجه گردشگران داخلي و خارجي است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد در اين نشست گفت: يزد اولين شهر خشت خام و دومين شهر تاريخي جهان بعد از ونيز ايتاليا است که از لحاظ تاريخي در سطح بين المللي از اهميت خاصي برخوردار است.
مهندس سيفي با بيان اينکه شهر يزد، شهر قنات، قنوت و قناعت است تصريح کرد: بناهاي خشتي ، بادگيرها و قناتها نمونه هايي از يادگارهاي تمدن ، هنر و فرهنگ بومي يزديهاست.
وي از قنات به عنوان « ميراث زنده تاريخ پنهان درون خاک» ياد کرد و افزود: بر اساس مطالعات تاريخي قناتها هسته اصلي شکل گيري نخستين تمدن هاي بشري در کنار منابع آبي بوده است و اجداد ما با کمک فن قنات سازي آب هاي شيرين را به حاشيه کويرها مي بردند تا شرايط سخت و نامناسب محيط زيست خويش را براي زندگي بهتر و مناسب تغيير دهند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد در ادامه گفت: طولاني ترين قنات ايران « قنات زارچ» با طول 100 کيلومتر و قنات قصبه گناباد با طول 60 کيلومتر دومين قنات ايران از نظر طولي با پيشينه 2500 سال است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد در پايان اظهار داشت: اين سازمان با همکاري مرکز بين المللي قنات موضوع تکميل پرونده قناتها را دنبال خواهد کرد./106
انتهای پیام/