سبک معماري ايذه قشلاقي است

به گزارش ميراث آريا (chtn)، يلدا سوراني کارشناس ارشد معماري و کارشناس فني آياپير در نشست باستان‌شناسي شهر تاريخي- فرهنگي ايذه در خصوص گونه‌شناسي مسکن بومي آياپير گفت: زاگرس بزرگترين رشته کوه ايران، از کرانه‌هاي درياچه وان در ترکيه، تا کرمان، با جهت شمال غربي- جنوب شرقي، حمايل گونه ايران را در بر گرفته و غرب ايران و جلگه بارور خوزستان را از فلات تمدن خيز ايران جدا کرده است.

وي در ادامه گفت: دشت ايذه واقع در شرق استان خوزستان به خاطر فراواني آب و هواي مطبوعش در محيطي بيضي شکل با قطر بزرگ 20 و قطر کوچک 10 کيلومتر از هزاران سال پيش زيستگاه مناسبي براي سکونت بوده است. سوراني خاطرنشان کرد: اشکفت‌ها يا همان غارهاي دهانه گشاد و کم عمق و پناهگاه‌هاي صخره‌اي، به ويژه در دوره پارينه سنگي، نماد چنين زيست‌گاه‌هايي است.

اين کارشناس ارشد معماري با بيان اينکه سنگ و چوب مصالح بومي است که ساختار اصلي معماري قشلاقي را تشکيل مي‌دهد تصريح کرد: معماري قشلاقي شيوه‌اي از معماري بدوي است که از تحولات معماري باستاني اين سرزمين بهره گرفته است.

وي گفت: در آغاز قطعات سنگ، بدون دخالت و دست‌کاري بشر و تنها با روي هم قرار گرفتن به صورت خشکه چين ديواري تشکيل مي‌داد تا پوششي را بر سر خود نگاه دارد.

سوراني اظهار کرد: قرص‌هاي سنگي زبر تراش بر روي هم، ستون نگاه دارنده تپه‌هاي چوبي مي‌شود که به دليل کميابي تيرهاي بلند چوبي امکان پوشش بيشتر فضاها را فراهم مي‌کند تا معماري بومي اين سرزمين شکل گيرد./115

انتهای پیام/

کد خبر 138709072