برنامه‌هاي بزرگداشت رودکي اعلام شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري محمد حسين برزين مسئول ستاد تبليغات سازمان با بيان اين مطلب گفت: برگزاري همايش رودکي در سطح جهاني بر پايه توافقات صورت گرفته ميان روساي جمهور ايران و افغانستان و تاجيکستان بوده که در اين راستا، ستاد تبليغات و نمايشگاه‌ها از سوي سازمان مامور برگزاري آن شده است.

وي با اشاره به ميهمانان همايش بين‌المللي نکوداشت رودکي گفت: در اين همايش محققان و پژوهشگران بيش از 27 کشور جهان به تجليل اين شاعر ايراني خواهند پرداخت. همچنين 54 مقام ديپلماتيک نيز در همايش رودکي حضور دارند.

برزين با اشاره به اجراي برنامه‌هاي ويژه در اين همايش گفت: ويژه برنامه‌هاي همايش نيز در چند بخش تقسيم‌بندي شده‌اند. نخست آنکه مراسم شب يلدا به عنوان يک آيين ملي با حضور همه مدعوين از 27 کشور جهان در کاخ موزه سعدآباد برگزار خواهد شد.

دومين برنامه مربوط به برگزاري نمايشگاه تخصصي از کتاب‌ها، پايان نامه‌ها و نسخ خطي مفاخر ايران از جمله رودکي در حاشيه همايش بوده و سومين ويژه برنامه نيز اجراي گروه‌هاي موسيقي ايراني و تاجيکي در کنار سخنراني‌ها و برنامه‌هاي همايش خواهد بود.

مسئول برگزاري نخستين همايش بين‌المللي بزرگداشت رودکي تاکيد کرد: برنامه‌هاي دو روز نخست همايش رودکي در تهران و تالار وحدت اجرا خواهند شد، اما روز سوم براي برگزاري آيين اختتاميه مهمانان عازم مشهد مقدس خواهند شد تا با جاذبه‌هاي اين استان که آستان قدس رضوي همچون نگيني در آن خودنمايي مي‌کند، آشنا شوند.

برزين با اشاره به بين‌المللي بودن همايش رودکي و جايگاه رفيع اين شاعر در ادبيات ايران، خاطرنشان کرد: براي نخستين بار ديوان اشعار رودکي که با خط زيباي استاد روشن کتابت شده، در اين همايش رونمايي خواهد شد.

همچنين 23 عنوان کتاب از قبيل ياد يار مهربان، ديوان اشعار رودکي، شرح قصيده نونيه، کتاب شناسي رودکي که در خصوص زندگي رودکي از سوي انتشاراتي چون بنياد رودکي، موسسه فرهنگي اکو، فرهنگسراي فردوسي مشهد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به چاپ رسيده‌اند، در اين همايش به رودکي شناسان و دوستداران ادبيات ايران ارايه خواهند شد.

وي افزود: بنا به اعلام دبيرخانه همايش، تاکنون 250 مقاله به اين همايش ارسال شده که در مجموع 60 مقاله متعلق به پژوهشگراني از 27 کشور جهان از جمله تاجيکستان، افغانستان، ازبکستان، روسيه، هندوستان، پاکستان، ترکيه، قزاقستان، اردن، فرانسه، سوريه، چين، ارمنستان، لبنان، گرجستان، آلمان، هلند، استراليا، قرقيزستان، آذربايجان، سوئد، ايتاليا، عراق، کانادا، مراکش، مصر و بلغارستان بوده و بقيه مربوط به پژوهشگران داخلي است.

برزين با اشاره به برگزاري مراسم نکوداشت از سوي سازمان ميراث فرهنگي براي مفاخر ايراني افزود: برگزاري نکوداشت مفاخر ايراني از سوي سازمان با هدف پاسداشت ميراث معنوي و معرفي بزرگان ايران فرهنگي که بخش اعظمي از کشورهاي همسايه فعلي ايران را در بر مي‌گيرد، انجام مي‌شود. به همين دليل براي بزرگاني چون فردوسي، شيخ بهايي، سنايي غزنوي، امام محمد غزالي، ابن سينا، پروين اعتصامي، رشيد‌الدين فضل‌الله همداني و خواجه نصيرالدين طوسي نيز در آينده نزديک مراسم نکوداشتي از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري برگزار خواهد شد.

وي افزود: همايش مفاخر ده‌گانه ايران از جمله رودکي با همکاري و مشارکت دستگاه‌هاي فرهنگي، دانشگاهي و اجرايي از قبيل استانداري خراسان رضوي، سازمان‌هاي استاني ميراث فرهنگي و گردشگري، بنياد رودکي، شوراي گسترش زبان و ادبيات فارسي، پژوهشکده ادبيات و پژوهشگاه علوم انساني، کميته ملي يونسکو، اکادمي علوم تاجيکستان، فرهنگستان زبان و ادب فارسي، سفارت ايران و تاجيکستان برگزار شده و اميدواريم با تجربه‌اي که از برگزاري همايش رودکي به دست مي‌آيد، شاهد حضور پررنگ‌تر اين ارگان‌ها در همايش‌هاي آتي باشيم./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387091236