شايسته فرح در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به قرار داشتن بافت ارزشمند و تاريخي روستاي لافت در حاشيه ساحل و هم جوار بودن آن با جنگلهاي حرا پتانسيلهاي بالايي از نظر تاريخي و فرهنگي براي اين منطقه ايجاد کرده است.
وي با اشاره به اين که وجود مجموعه چاههاي تلا نيز از ديگر مواردي است که اين روستا را حائز اهميت کرده اظهارداشت: تعداد چاههاي ياد شده در گذشته 366 حلقه به تعداد سالهاي کبيسه بوده که هم اکنون تنها حدود 7 حلقه چاه باقي مانده است.
به گفته اين پژوهشگر: بيشتر چاههاي يادشده به مرور زمان پوشيده شده و چاههاي فعلي موجود نيز به دليل مشکلات کم آبي هماکنون مورد استفاده ساکنان بومي منطقه قرار ميگيرند.
وي از برنامه شناسايي چاههاي پرشده باقي مانده در آينده خبر داد و گفت: وجود بادگير در خانهها معماري اقليمي روستا را جذابتر کرده بنابراين در فاز نخست مطالعات، محدوده بافت قديم مشخص و تمامي پلاکهاي روستا شناسنامه صادر شد.
فرح با بيان اين که اطلاعات کامل شامل پلان، نما، برش و درجه وضعيت در فاز نخست مشخص شد تصريح کرد: در فاز دوم قرار است يک الگوي مسکن هم طراز با بافت قديم براي اين روستا ترسيم شود و خانههاي جديد در آينده براساس اين الگو ساخته شوند.
اين کارشناس ارشد مرمت در ادامه تاکيد کرد: براساس الگوي يادشده، مسيرها، کوچهها، معابر و شيب بنديها اصلاح و آسيبهاي منظري روستا شناسايي و اصلاح خواهند شد.
وي در پايان از اجراي طرح مرمت براي خانهها و ورودي روستاي لافت خبر داد و اظهار داشت: اعتبار امسال براي اجراي برنامههاي يادشده در حدود 50 ميليون تومان اعلام شده است./118
انتهای پیام/