رودکي را آدم الشعراي شعر فارسي لقب داده اند

يک استاد دانشگاه در گفت و گو با ميراث آريا (chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: رودکي نخستين شاعري است که قالب‌هاي گوناگون شعر پارسي را بر پايه‌اي استوار بنا کرد و راه را براي ظهور بزرگاني چون فردوسي و ساير استادان عصر غزنوي هموار کرد.

سجاد آيدنلو در ادامه خاطرنشان کرد: ‌براساس اسناد و منابع موجود به کثيرالشعر بودن رودکي در تذکره‌ها و متون ادب فارسي اشاره شده است.

اين دکتراي ادبيات افزود: با استناد به اين بيت که \"شعر او را برشمردند سيزده ره، صدهزار هم فزون آيد اگر چونان که بايد برشمري\"، برخي تعداد اشعار وي را يک ميليون و 300 هزار و برخي 130 هزار و برخي 13 هزار و 300 بيت برشمرده اند.

وي با اشاره به اين که متأسفانه تحت تأثير حوادث زمانه همانند بسياري از شعراي معاصر وي، غالب اشعار رودکي از بين رفته است اظهار داشت: اين در حالي است که گفته مي‌شود رودکي حتي مثنوي نيز سروده بود اما در يک مقطع زماني از بين رفته است.

وي با بيان اين که به دليل کثيرالشعربودن رودکي به او آدم اشعراي شعر فارسي را لقب داده اند ادامه داد: ‌به دليل کثرت تعداد اشعار، رودکي همچنين ملقب به سرسلسله جنبان شعر فارسي نيز است.

آيدنلو در ادامه اظهار داشت: حتي در شاهنامه به مقوله نظم کليله و دمنه که در دوره ساماني به خواست پادشاه ساماني و توسط رودکي انجام شد اشاره شده که گذارنده را پيش بنشاندند همه نامه به رودکي خواندند.

اين دکتراي ادبيات، قصيده \"مادر مي\" رودکي را جزو کامل‌ترين قصايد آغازين زبان فارسي و در زمره مشهورترين اشعار رودکي برشمرد و افزود: بررسي سير تحول قصيده سرايي رودکي بيانگر اين مطلب است که از نظر قصيده سرايي به لحاظ ساختاري شامل مقدمه، تخلص، ساختار و تنه قصيده، شريطه و دعاي تعبيه و تخلص جزو کامل‌ترين نمونه‌هاي قصيده سرايي مطرح شده است.

اين استاد دانشگاه پيام نور اروميه با اشاره به اين مصرع رودکي \"اندر جهان به کس مگرو جز به فاطمي\" تصريح کرد: ‌براساس اين بيت با قيد احتياط گفته مي‌شود که او بر مذهب اسماعيليه بوده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387091311