وي افزود: نام بازار تبريز با تاريخ ما گره خورده و همواره شاهد اتفاقات مهم و جريان سازي در بازار بوده ايم. انقلاب مشروطه و انقلاب شکوهمند اسلامي ايران نيز از کمک ها و پشتيباني بازار تبريز بهره مند بودهاند.
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، با اشاره به نزديک شدن به زمان ارسال پرونده مورد نظر ايران به يونسکو براي ثبت در فهرست آثار جهاني گفت: از نظر ما هيچ پروندهاي نسبت به ديگري اولويت خاصي ندارد مگر در تکميل پرونده و نظر نهايي را در اين مورد کارشناسان سازمان يونسکو خواهند داد.
بقايي همه آثار ملي را داراي ارزشهاي پيدا و پنهان خواند و افزود: ما در کشوري فرهنگ پرور و تاريخ ساز زندگي ميکنيم و آثار ارزشمند بسياري داريم .ثبت يک اثر زودتر از ديگري چيزي از ارزش ساير آثار نميکاهد. اما با توجه به اينکه تاکنون هيچ مجموعه بازاري در يونسکو به ثبت نرسيده، بازار تبريز از فرصت خوبي براي اين اتفاق برخوردار است و اميدواريم به عنوان اولين مجموعه بازار در جهان به ثبت برسد و باعث رونق گردشگري و فعاليتهاي تابعه در منطقه شود.
گفتني است پرونده سه اثر بازار تبريز، مجموعه شيخ صفي اردبيلي و بافت تاريخي يزد براي ارسال به يونسکو در دست تهيه و آمادهسازي است و هياتي از کارشناسان کشورمان پرونده کاملي را به سازمان يونسکو ارسال خواهد کرد.
با توجه به اينکه تا کنون هيچ مجموعه بازاري در يونسکو به ثبت جهاني نرسيده است کشورمان ميتواند با تلاش براي ثبت بازار تبريز صاحب اولين بازار ثبتي جهان شود./106
انتهای پیام/