به‌گزارش ميراث‌آريا(chtn)بسياري از افرادي که تب و تاب لاغر شدن دارند رژيم‌هاي غذايي سخت و فشرده‌اي را بدون توجه به عوارض جسمي و روحي بد آن تجربه مي‌کنند. عوارضي که در اثر شکست‌هاي متعدد لاغري نه تنها به چاقي بيشتر و انواع بيماري‌هاي روحي و جسمي منتهي مي‌شود بلکه بسياري از اين افراد را دچار نااميدي از رسيدن به وزن ايده‌آل و افسردگي ‌مي‌کند.

رژيم غذايي يعني دريافت غذا متناسب با شرايط فرد، اما متأسفانه افراد به اين نکته مهم توجه ندارند. اشتباه بارزي که در زمينه رژيم‌هاي درماني وجود دارد اين است که افراد رژيم‌هاي غذايي خود را به ديگران پيشنهاد مي‌کنند، در حالي‌که لازمه يک رژيم درماني صحيح در نظر گرفتن شرايط جسمي فرد است.

لازم است در يک برنامه‌ريزي رژيمي به مسائل روحي، ژنتيک، فعاليت، سن، جنس، نوع چاقي و انتظارات غيرعادي فرد توجه شود.

عده‌اي از افراد رژيم غذايي را مترادف درمان مي‌دانند و تنها زماني که دچار عارضه‌اي خاص مي‌شوند و به اصطلاح کار از کار مي‌گذرد به سراغ رژيم غذايي مي‌روند در حالي‌که رعايت رژيم غذايي به صورت متعادل و متناسب در تمام سنين از کودکي تا کهنسالي الزامي است.

از سوي ديگر زندگي ماشيني و مصرف غذاهاي آماده موجب شده است تا دنيا به سمت چاقي حرکت کند. طبق آمارهاي موجود يک سوم مردم ايران اضافه وزن دارند يا از چاقي رنج مي‌برند.در چنين شرايطي پزشکان تعادل وزن را براي پيشگيري و درمان بيماري‌هايي همچون فشار خون، چربي خون، پوکي استخوان، خرخر، ريزش‌مو، بي‌خوابي و سنگ کليه بسيار مؤثر مي‌دانند.

گذشته از تمام اين حرف‌ها يک رژيم غذايي صحيح رژيمي است که همه جا قابل استفاده باشد و نبايد به نحوي برنامه‌ريزي شود که فرد بعد از گذشت مدت زماني به دليل هزينه سنگين رژيم مورد نظر مجبور به ترک رژيم خود شود يا اينکه در خانه مجبور به تهيه چند نوع غذا باشد، چراکه رژيم غذايي صحيح بايد متناسب با سفره خانواده باشد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387091746