طرح حفاظت از ترانشه لايه‌نگاري شده تل خسرو

کارشناس مرمت سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کهگيلويه و بويراحمد با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: ترانشه در واقع برشي است که در باستان‌شناسي در مکاني ايجاد مي‌کنند به طور مثال تپه‌اي باستاني را براي عمليات کاوش حفر مي‌کنند که مشخص شود در اين مکان چه چيزهايي وجود دارد به اين عمل ترانشه مي‌گويند .

مسعود شفيعي افزود: از جمله مهمترين اقدامات براي حفاظت از اين ترانشه ايجاد کانال در طرفين ترانشه به منظور هدايت آبهاي سطحي ، ايجاد لايه اندود کاهگل بهينه شده و استحکام بخشي شده در حد فاصل کانال و ترانشه و لبه ترانشه است .
وي تصريح کرد : ايجاد سقف حفاظتي دائم براي کنترل عوامل آسيب رسان محيطي ، ايجاد حصار حفاظتي ، هم سطح‌سازي شيب‌بندي گودي‌هاي بالاي تپه براي جلوگيري از نفوذ و جمع شدن آب داخل اين ترانشه نيز از ديگر اقدامات براي طرح حفاظت از ترانشه لايه‌نگاري شده تل خسرو است .

شفيعي اضافه کرد: معرفي اقدامات انجام شده بر روي ترانشه لايه‌نگاري تل خسرو به صورت تابلو نيز از ديگر اقدامات در طرح حفاظت از ترانشه لايه‌نگاري شده تل خسرو است .

وي با بيان اينکه تل خسرو توسط يک گروه باستان‌شناسي لايه‌نگاري شده و به اتمام رسيده است ، ادامه داد: با اين روش بخشي که لايه‌نگاري شده بود حفاظت مي‌شود تا از عوامل محيطي ، انساني و حفاري غير مجاز در امان بماند .

کارشناس مرمت سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کهگيلويه و بويراحمد خاطر نشان کرد : براي طرح حفاظت در حدود 21 ميليون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است .

/104

انتهای پیام/

کد خبر 1387092335