رادفر تصريح کرد: همچنين رودکي به دليل آشنايي با دستگاههاي موسيقي پس از هزار سال هنوز به دليل پرداختن به زبان فارسي از اهميت ويژهاي برخوردار است. پس از سالها رودکي هويت زبان فارسي و جنبههاي فرهنگي را به نمايش گذاشته است.
وي افزود: در مورد رودکي با توجه به اشعار محدودي که دارد چند موضوع است که بايد بحث و بررسي شود. نخستين مورد مذهب رودکي است که بايد روي آن کار کرد. مورد ديگر جنبه هاي زيباشناختي شعر رودکي است که با توجه به اينکه از عناصر بلاغي و مسائل زيباشناختي استفاده کرده، بايد بيشتر در اين زمينه کار صورت گيرد تا مورد توجه واقع شود.
رادفر ادامه داد: از سويي نيز با توجه به مطرح شدن بحث هويت رودکي و جهاني شدن، در صورت بررسي شعر رودکي ميتوان هويت ايراني رودکي را با بررسي شعر رودکي مي توان هويت ايراني رودکي را با بررسي شعر اين شاعر بزرگ براي جهانيان برجسته کرد.
وي تاکيد کرد: اينکه سازمان ميراث فرهنگي رودکي را به عنوان يک ميراث معنوي شناخته است کاري اساسي است؛ چرا که ميراث معنوي فقط ساختمان و بناي تاريخي نيست. بعضي از شخصيتهاي فرهنگي در طول تاريخ کار انجام دادهاند که به لحاظ منزلت، کمتر از بناهاي تاريخي نبوده و بلکه برخي امور بسيار از بناهاي تاريخي با ارزش تر هستند رودکي حافظ سعدي ميراث معنوي اين مملکت هستند که در واقع هنر و افکار ادبي جهانيان را تحت تاثير خود قرار دادهاند.
رادفر تاکيد کرد: آنچه مسلم است اين است که رودکي، مولوي متعلق به تمام جهان هستند و نميتوان آنها را به يک ملت خلاصه کرد. ميراث فرهنگي خوشبختانه به اين نکته توجه دارد و آنچه که براي اين سازمان اهميت دارد مساله زبان فارسي و هويت ايراني است در مجموع نميتوان چندان در اين موارد بحث کرد چرا که تنها به اختلافات ميان کشورها ميانجامد. در کل اينها متعلق به زبان فارسي و گسترده زبان فارسي هستند./120
.
انتهای پیام/