منوچهرعطاءالهي در ادامه خاطرنشان کرد: اين مسأله براي ايران بسيار تحقيرآميز بود که کشور افغانستان به عنوان رئيس قاره آسيا باشد و ايران زير شاخه اين کشور قرار گيرد.
به گفته اين پيشکسوت ورزش باستاني: در حال حاضر فدراسيون بينالمللي خارج از وظايف و حيطه اختيارات خود عليرغم امضاي توافق نامه دوطرف، همواره به صورت مستمر در امور داخلي کشور و فدراسيون ملي دخالت کرده و به تذکرات داده شده نيز توجهي نميکند.
وي با اشاره به اين که بسياري از آييننامهها، قوانين و مقررات ورزش باستاني و کشتي پهلواني بدون توجه به نظرات کارشناسي فدراسيون ملي، تدوين و در دنيا منتشر ميشوند اظهار داشت: اين درحالي است که بايد مباني فني اين ورزش براساس نظرات فني فدراسيون ملي ( به عنوان کشور مبداء ) تنظيم شود. ضمن آنکه ظرفيت و اشراف فني فدراسيون ملي کاملاً واضح و غير قابل انکار است.
عطاءالهي با بيان اين که عدم انطباق و هماهنگي بسياري از سياستها و اقدامات فدراسيون بينالمللي با سياستهاي کلان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و سازمان تربيت بدني کشور از ديگر دلايل انصراف ايران از فدراسيون بين المللي است افزود: در حال حاضر اصول فرهنگي و فني حاکم بر ارزشها و اصالتهاي اين ورزش در ترويج و توسعه جهاني آن، مورد نظر، دقت و رعايت فدراسيون بينالملي قرار نميگيرد.
وي اضافه کرد: بنا به دلايل يادشده فدراسيون پهلواني و زورخانهاي ايران از عضويت در فدراسيون بينالمللي ورزشهاي زورخانهاي انصراف داد.
مسئول فرهنگي فدراسيون پهلواني و زورخانهاي تأکيد کرد: به مناسبت شصتمين سالگرد پيوستن ايران به سازمان يونسکو و به منظور ثبت جهاني اين ورزش، با تلاشهاي اسفنديار رحيم مشائي رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، قرار شد ابتدا اين ورزش ثبت ملي و سپس مقدمات ثبت جهاني آن فراهم شود.
وي در پايان بيان داشت: البته انصراف ايران از عضويت فدراسيون بين المللي، هيچ تاثيري در فرايند ثبت جهاني آيين ورزشهاي زورخانههاي و پهلواني در فهرست ميراث معنوي يونسکو نخواهد داشت./118
انتهای پیام/