دانشجويان تهراني از کتابخانه ملي ايران بازديد کردند

به گزارش ميراث آريا (chtn) اين بازيدي با هدف تقويت روحيه خودباوري و هويت ملي دانشجويان غرب استان تهران برگزارشد.

کتابخانه ملي ايران يکي از بزرگ‌ترين مراکز نگهداري کتاب و آثار نفيس در خاورميانه محسوب مي‌شود و به دنبال استقبال گسترده دانشجويان غرب استان تهران از طرح ملي ايران مرز پرگهر، بازديد از کتابخانه ملي ايران به عنوان ششمين بازديد اين دوره با حضور دانشجويان و کارشناسان اين کتابخانه برگزار شد.

از اهداف اين طرح تقويت روحيه خود باوري و هويت ملي دانشجويان و تقويت استحکام رابطه دانشگاه‌ها و دانشجويان با مراکز صنعتي، اقتصادي، فرهنگي و پروژه‌هاي بزرگ ملي کشور، زمينه‌سازي براي اشتغال فارغ التحصيلان، ايجاد روحيه نشاط علمي و فرهنگي در دانشگاه‌ها و استفاده از اوقات فراغت دانشجويان است و براي امنيت هرچه بيشتر دانشجويان در اين برنامه‌ها، همه دانشجويان شرکت‌کننده در اين طرح بيمه شدند.

يادآور مي‌شود؛ کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در زميني به مساحت 100 هکتار و در هفت طبقه (سه طبقه بالا و چهار طبقه زير زمين) تأسيس شده است. تعداد کتاب‌هاي اين کتابخانه بالغ بر پنج ميليون جلد کتاب است و در آينده نزديک نيز اين تعداد به 8 ميليون جلد افزايش مي‌يابد. در اين مرکز علاوه بر کتاب‌ها، تمام نشريات و روزنامه‌ها نيز جمع آوري و آرشيو مي‌شوند. تمام ناشران کتاب‌ها و نشريات موظفند در هر شماره از نشرشان دو جلد از اثر خود را به کتابخانه ملي تحويل دهند.

شرايط عضويت در اين کتابخانه تا پيش از اين فقط براي افرادي با مدرک ليسانس به بالا مهيا بود، ولي به تازگي دانشجويان کارشناسي نيز مي‌توانند عضو کتابخانه شوند و از کتاب‌هاي اين مرکز استفاده کنند. اين مرکز بخشي را براي نابينايان و کم‌بينايان با تجهيزات مورد نياز در نظر گرفته است تا آنها نيز بتوانند از کتاب‌هاي مرکز استفاده کنند.

دانشجويان غرب استان تهران با حضور در کتابخانه ملي جمهوري اسلامي از بخش‌هاي ويژه نابينايان و کم‌بينايان، سالن مرجع، جمع آوري کتاب‌هاي نفيس، بخش فهرست‌نويسي و بخش عضويت بازديد کرده و از موضوعات و اصطلاحات تخصصي حوزه کتابداري و کتابخانه همچون شاپا يا شماره استاندارد بين‌المللي پيايندها، ISSN، فرايند دريافت شاپا، مزايا و موارد استفاده از شاپا، محل درج شاپا، فيپا يا فهرست‌نويسي پيش از انتشار، اطلاعات کتاب‌شناختي، بازيابي کتاب به عنوان عناصر اصلي فيپا، تاريخچه فهرست‌نويسي پيش از انتشار در جهان و ايران، فوايد فيپا، ضوابط و استانداردهاي بين المللي فيپا، فرآيند کار فيپا، راهنماي ثبت آثار، فوائد ثبت اثر و مراحل آن آگاهي پيدا کردند./100


انتهای پیام/

کد خبر 1387101613