وي در ادامه افزود: طي اين جلسه ابتدا شرکت ايدهپردازان به عنوان مشاور تدوين طرح جامع گردشگري جنگ، گزارشي از چگونگي روند تحقيقاتي تدوين طرح که طي يک سال انجام گرفته بود، ارائه کرد.
دبير ستاد گردشگري جنگ تاکيد کرد: تمامي نمايندگان دستگاههاي حاضر در اين جلسه ضمن بحثي مبسوط، نقطه نظرات خود را در اين خصوص بيان کردند و سرانجام پس از بررسي نظرات متفاوت، موافقت خود را با کليات طرح اعلام کردند.
وي درباره نتيجه اين جلسه گفت: نهايتاً قرار شد نمايندگان دستگاهها پيش از جلسه بعدي که در آينده برگزار خواهد شد، نقطه نظرات و ديدگاههاي دستگاههاي مربوطه خود را در خصوص جزئيات طرح به صورت کتبي به ستاد گردشگري جنگ اعلام کنند، تا پس از جمعبندي اوليه و ارائه در جلسه و رفع تفاوت نظرها، بتوانيم پيشنويس طرح جامع گردشگري جنگ را آماده کنيم.
مقيمي با اشاره به اينکه طرح جامع گردشگري جنگ پس از تدوين براي تصويب نهايي به هيات دولت ارائه خواهد شد، گفت: چنانچه اين مراحل با موفقيت پشت سر گذاشته شود، وظايف دستگاهها و نهادهاي مختلف مشخص و از طريق مراجع هر يک به آنها ابلاغ ميشود.
وي در پاسخ به اين سؤال که چرا پيشرفت طرح با توجه به گذشت زماني طولاني - در حد دو سال - تا اين حد کند بوده است، گفت: اتفاقاً پيشرفت طرح به هيچ وجه کند نبوده است، درست است که زمان طولاني صرف شده است اما اين به معني کندي در پيشرفت نيست. نبايد فراموش کرد که چندين عامل مهم در طولاني شدن مراحل تدوين طرح دخيل هستند.
دبير ستاد گردشگري جنگ در خصوص عوامل دخيل در تهيه طرح عنوان کرد: اولين نکته گستردگي طرح است. فراموش نکنيد که از لحاظ جغرافيايي هفت استان ما به طور مستقيم درگير جنگ تحميلي بودند که مرز غربي کشور ما از شمال تا جنوب را تشکيل ميدهند. از طرفي مدت طولاني و هشت ساله حماسه دفاع مقدس موجب شده است تا نقاط بسيار زيادي تحث تأثير قرار گيرند و ارزش يادماني پيدا کنند.
مقيمي ادامه داد: نکته ديگر اينکه دفاع مقدس ما به لحاظ هويتي بر پايه اراده و غيرت مردمي و معنويت الهي استوار بود، و در اين زمينه نهادها و دستگاههاي بسياري را درگير خود ساخت. اينک نيز اعمال نظر همه نهادها و دستگاههايي که مستقيماً درگير جنگ بودهاند – از سپاه و ارتش و بسيج در نيروي هوايي و زميني و دريايي گرفته تا جهاد سازندگي و بنياد شهيد و ستاد کل نيروهاي مسلح و وزارت دفاع و بسياري ديگر - امري لازم و ضروري است و صد البته مشخص است که ايجاد هماهنگي و تطبيق نظرات بين اين همه نهادها و دستگاههاي مختلف کار سادهاي نيست.
وي اضافه کرد: تا کنون بيش از يک سال و نيم کار تحقيقاتي در زمينه اين طرح توسط کارشناسان ستاد گردشگري جنگ و نيز شرکت ايده پردازان صورت گرفته است. به عنوان مثال شناخت علمي از وضعيت راهها، امکانات مورد نياز استانهايي که در اولويت طرح قرار دارند و تعيين مسيرهاي مناسب، تنها بخش کوچکي از اين اقدامات است.
دبير ستاد گردشگري جنگ سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تأکيد کرد: از سوي ديگر بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس تا پيش از اين، يک تنه بار سنگين اين مسئوليت را به دوش کشيده است، در حالي که هم اکنون دولت خود را موظف ميداند که در اين امر مهم يعني گردشگري جنگ و ترويج فرهنگ دفاع مقدس، براي کمک و ياري در جهات مختلف وارد ميدان شود و ظرفيت خود را به کار گيرد.
مقيمي افزود: وضعيت و امکانات همه استانهاي کشور در ارتباط با اجرايي شدن طرح جامع گردشگري جنگ مورد بررسي قرار خواهد گرفت که در اين زمينه استانهاي خوزستان، ايلام، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، آذربايجان غربي و هرمزگان در اولويت قرار دارد.
وي در پايان با اشاره به اينکه 70 درصد کار تحقيقاتي طرح جامع گردشگري جنگ توسط ستاد مذکور انجام شده است، گفت: هم اکنون براي تکميل و تدوين اين طرح نهادها و دستگاههاي مختلف بايد ضمن تبادل اطلاعات مورد نياز با ستاد، نظرات خود را درخصوص جزئيات طرح هماهنگ و يکسو کنند تا انشاءالله به زودي پيشنويس طرح تهيه و آماده شود.
گفتني است در اين جلسه که به رياست دبير ستاد گردشگري جنگ تشکيل شد، نماينده ستاد کل نيروهاي مسلح، دبير و جانشين ستاد مرکزي راهيان نور، رئيس مرکز مطالعات و تحقيقات نيروي دريايي، رئيس سازمان حفظ آثار دفاع مقدس، کارشناس ارتش جمهوري اسلامي ايران، کارشناس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و مدير سازمان اردوئي و گردشگري راهيان نور، نماينده وزير جهاد کشاورزي، نماينده بنياد شهيد و امور ايثارگران، دو تن از کارشناسان مسائل نظامي، دو تن از کارشناسان ستاد گردشگري جنگ سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و نيز نمايندگان شرکت ايده پردازان حضور داشتند./100
انتهای پیام/