تفاهم نامه ميراث فرهنگي و شوراها گامي براي اشاعه فرهنگ است

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي در جلسه‌اي که با حضور رئيس و اعضاي شوراي اسلامي استان و رئيس کانون مشاوران جوان شورا تشکيل شده بود ،ضمن اعلام مطلب فوق گفت: اميدواريم مفادتفاهم نامه اي که به امضاي رئيس سازمان ميراث فرهنگي و چمران به نمايندگي شوراهاي اسلامي رسيده به زودي در تمام کشور، خصوصا استان آذربايجان شرقي اجرايي شود تا شاهد پيشرفت و رفع مشکلات اين حوزه در منطقه باشيم.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري آذربايجان شرقي فعاليت‌هاي سازمان ميراث فرهنگي را ، با فعاليت هاي شوراهاي اسلامي شهر و روستا داراي مشترکات فراواني دانست و گفت: ما نيز در برقراري ارتباط و کمک به شوراهاي اسلامي، در چهارچوب وظايف و اولويت هايمان آمادگي کامل داريم.

محمدي افزود: بيش از 10 هزار اثر تاريخي اعم از خانه، محوطه، قلعه، تپه، پل و ... در سطح استان پراکنده است و حفظ آنها که شناسنامه و هويت منطقه بوده و انتقال دهنده بخش مهمي از فرهنگ گذشته براي نسل هاي آينده هستند، نيازمند عزمي راسخ، فرهنگ سازي صحيح و همکاري جدي نهادهايي چون شوراهاي اسلامي شهر و روستا است.

محمدي اعلام کرد: در سراسر شهرهاي استان خصوصا شهرهايي مانند مراغه، بناب، اهر و ... آثار وابنيه تاريخي زيادي وجود دارد و در صورت حمايت شوراها و خريد اين آثار، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي مرمت آنها آمادگي کامل دارد و مي توان از اين بناها پس از عمليات حفظ و مرمت به عنوان خانه هاي هنر و يا صنايع دستي بهره گرفت.

محمدي به رفع مشکلات اجرايي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در بخش‌هاي مختلف خصوصا ميراث فرهنگي و پيشبرد سريعتر اهداف شهرداري ها و شوراهاي اسلامي با اجرايي شدن تفاهم نامه اخير تاکيد کرد و گفت: تعيين مناطق نمونه گردشگري، ايجاد تاسيسات و زيرساختهاي لازم، حفظ تاريخ و فرهنگ منطقه و آموزش رشته هاي صنايع دستي و ايجاد اشتغال و درآمدزايي براي فعالان اين عرصه ها از جمله مزايايي است که به راحتي مي توان در انتظار تحقق آن بود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري آذربايجان شرقي افزود : در بحث آموزش و پژوهش خصوصا رشته هاي مرتبط با صنعت گردشگري آماده همکاري با شوراها و مراکز دانشگاهي هستيم همچنين در بخش صنايع دستي، با توجه به واگذاري امور به بخش خصوصي و تعاوني ها، در صدد اشاعه همه جانبه اين هنرها هستيم و با پيگيري و هماهنگي شوراهاي اسلامي شهر و روستا مي توان اين آموزش‌ها را به روستاهاي هدف گردشگري و ساير نقاط استان برد.

در ادامه اين جلسه مهندس منافي، رئيس شوراي اسلامي استان طي سخناني به آمادگي اين شورا براي همکاري و همراهي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در به ثمر رسيدن اهداف مهم تعريف شده تاکيد کرد و افزود: شوراهاي اسلامي استان بيش از 300 گروه مشاور و همکار دارند و وجود تعداد زيادي از نمايندگان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ميان مشاوران شورا، تاييدي براهميت و تاثير گذاري اين سازمان در فعاليتها و تصميم گيري هاي شوراهاي اسلامي استان است.

رئيس شوراي اسلامي استان آذربايجان شرقي، خريد ابنيه تاريخي در شهرهاي استان را از جمله برنامه هاي موجود در حال اجراي شورا دانست و افزود: با توجه به شناخت و اطلاعات موجود در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اگر موردي از قلم افتاده، مطرح شود تا خريد آن در رديف بودجه شهرها لحاظ شود.

وي افزود: شوراها در کارگروه تخصصي گردشگري استان عضو هستند و نسبت به حفظ آثار تاريخي نيز فعاليت دارند. همچنين برگزاري دوره هاي آموزشي صنايع دستي هم در اولويت هاي کاري است که البته در بسياري از مناطق خصوصا روستاها به صورت خودجوش و مردمي انجام مي گيرد و وجود دفاتر صنايع دستي از سالهاي 85 تا کنون در نقاط مختلف استان تاييدي بر اين مدعاست.

به گفته منافي، شوراهاي اسلامي و شهرداري ها نيز در برگزاري و اجراي اهداف ستاد تسهيلات نوروزي آماده همکاري هستند و در تدوين و توزيع اطلاعات و کتابچه هاي تخصصي در زمينه هاي گردشگري، صنايع دستي و ميراث فرهنگي مي توانند کمک مفيدي براي سازمان باشند.

وي در پايان سخنانش خواستار تشکيل کارگروه مشترکي با حضور نمايندگان شورا و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شد تا به شکل تخصصي و همه جانبه به فعاليت و تعامل در زمينه هاي مورد نظر بپردازند.

معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي نيز به عنوان سخنران ديگر اين نشست طي سخناني خواستار توجه و حمايت بيشتر و تصويب قوانين لازم در زمينه تخفيف يا معافيت يا تقسيط مالياتي فعالان حوزه سرمايه گذاري گردشگري شد و افزود: با اقدامات حمايتي مي توان راه را براي سرمايه گذاري در نقاط مختلف استان هموار کرد.

نورالدين پور موسي قلي گفت: توجه به مناطق نمونه گردشگري و روستاهاي هدف، برگزاري دوره ها و کلاسهاي آموزشي براي رانندگان تاکسي ها، ساخت مجموعه هاي مناسب بين راهي و توجه به ورودي شهرهاي استان خصوصا تبريز آينده روشني را در افق گردشگري استان به وجود مي آورد.

اين جلسه در راستاي بررسي تفاهم نامه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و شوراهاي اسلامي شهر و روستا و تعامل جهت اقدامات آتي با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، معاونان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان و رييس و اعضاي شوراي اسلامي استان در محل مرکز اطلاع رساني گردشگري استان در خانه حيدرزاده برگزار شد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387103015