مهدي کيايي ادامه داد: با بررسي اين اطلاعات است که ميزان و جايگاه صنايع دستي در کشور مشخص ميشود، که البته توجهي به آن نميشود.
وي با اشاره به اينکه از جمعيت 70 ميليوني حال حاضر کشورمان بين 10 تا 12 درصد زندگي خود را با صنايعدستي و هنرهاي سنتي گره زدهاند، اظهار داشت: يک هفتم جمعيت ما مرتبط با اين بخش است که البته در اين ميان سرآمد بودن صنايعدستي و هنرهاي سنتي ما در ميان تمامي کشورهاي جهان طبق آمار يونسکو نيز ديده ميشود.
مديرکل حمايت از توليد و بازرگاني معاونت از صنايعدستي به عنوان بخشي از مقوله فرهنگ و هنر کشور نام برد و گفت: فرهنگ در هر جامعهاي ريشه در اعتقادات، باورها و هويت آن جامعه دارد و که اين خصوصيتي است که صنايع دستي آن را دارا است.
کيايي تصريح کرد: بخش مهمي از استناداتي که ما از تاريخ و فرهنگ کشورمان در طول تاريخ ايرانزمين داريم به صنايعدستي و هنرهاي سنتي که ميراث دار اين هويت و فرهنگ بوده است، مربوط ميشود.
وي با بيان اينکه اشتغالزايي در بخش صنايعدستي و هنرهاي سنتي با هيچ بخش ديگري قابل مقايسه نيست افزود: در حالي که براي اشتغالزايي در اين بخش از کمترين نيز ميتوان بهره برد، سرمايهگذاري در ساير صنايع بسيار سخت است.
مديرکل حمايت از توليد و بازرگاني در ادامه اظهار داشت: صنايعدستي ميتواند در کنار مؤثر بودن در ايجاتد اشتغال، ميتواند در مقوله صادرات نيز جايگاه ويژهاي داشته باشد.
وي با تأکيد بر اينکه صنايعدستي در حال حاضر به دليل مشکلاتي چون کاربردي نبودن محکوم به خروج از بخشهاي مختلف اقتصادي شده است گفت: معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي با برگزاري گفتمانهاي موجود براي هر چه بيشتر کاربردي شدن اين توليدات تلاش ميکند.
کيايي خاطرنشان کرد: صنايعدستي و هنرهاي سنتي از ساير بخشهاي هنري کشور جدا نيست و حضور صنايعدستي در کنار رسانهاي چون سينما بايد با هدف هم افزايي ميان اين دو بخش صورت گيرد./111
انتهای پیام/