محدوديتي براي ثبت آثار دفاع مقدس وجود ندارد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي ستاد گردشگري جنگ سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، حسينعلي وکيل در مورد ثبت آثار دفاع مقدس گفت: براي ثبت آثار دفاع مقدس که بتوان به نوعي آنها را با قوانين موجود تطبيق داد، تا کنون جلسات متعددي با حضور مقيمي رئيس ستاد گردشگري جنگ و دولت آبادي معاون ميراث فرهنگي سازمان تشکيل شده است.

وي در ادامه افزود: در نتيجه اين جلسات مقرر شد مکان‌هاي مربوط به دفاع مقدس که داراي شان و موقعيت ملي هستند، حتي اگر ارزش معماري يا تاريخي نداشته باشند، ثبت ملي شوند مانند مکان شهادت شهيد چمران که سردار و يک چهره شناخته شده در سطح ملي هستند. يا ديگر مناطق دفاع مقدس همچون پادگان دوکوهه، بقاياي شهر قديم هويزه و موارد بسياري از اين دست.

مديرکل دفتر ثبت آثار تاريخي فرهنگي و طبيعي تاکيد کرد: منزل شهيد منتظر قائم در يزد، به عنوان اولين شهيد مبارزه با آمريکا، محوطه منطقه شرهاني، محوطه يادمان دهلاويه، منطقه انکس آبادان از جمله مکان‌هايي هستند که تا کنون به ثبت ملي رسيده‌اند.

به گفته وکيل با توجه به اينکه سالانه حدود 4 هزار اثر در فهرست ميراث غير منقول به ثبت مي رسند، به همين دليل محدوديتي براي ثبت آثار دفاع مقدس وجود ندارد.

وي اظهار داشت: همچنين به دليل اهميت و حساسيت‌هايي که دفاع مقدس دارد بايد هرچه زودتر آثار يا مناطق برجاي مانده ثبت شود چرا که ممکن است مورد تهديد و يا بي توجهي قرار گيرد بنابراين ما اعلام مي‌کنيم که آمادگي براي ثبت آثار دفاع مقدس به طور کامل از سوي اين دفتر وجود دارد.

مديرکل دفتر ثبت آثار تاريخي فرهنگي و طبيعي افزود: براي ايجاد مصونيت قانوني براي آثار دفاع مقدس اعم از مناطق و مکان‌هاي خاص، بايد هرچه سريعتر عمليات ثبت آن انجام شود به همين دليل کار ثبت آثار دفاع مقدس را مي توانيم خارج از نوبت انجام دهيم .

وکيل گفت: از سوي ديگر بايد توجه داشت که نمي‌توان تمامي نقاط جبهه را در سرتاسر مرز به ثبت رساند و اصولاً امکان حفاظت تمامي اين نقاط نيز وجود ندارد به همين دليل ، همانطور که ذکر شد، بايد مکان‌هايي ثبت ملي شوند که اتفاق خاص و مهمي در آنجا رخ داده و لازم است از نظر تاريخي براي آگاهي نسل‌هاي آينده باقي بماند./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387120315