به نظر ميرسد با توجه به بي توجهي مسئولان نسبت به اين امر مهم شهروندان نيز اين نياز طبيعي و ضروري را از ياد برده اند و تنها در هفته اي به نام درختکاري با کاشت نهال هاي رايگان به ياد مي آوردند که بايد ميراثي سبز براي فرزندانشان به جا بگذارند.
فضاي سبز شهر در طول سال چنان مورد بي مهري قرار مي گيرد که شهروندان تهراني براي فرار از اين شهر خاکستري به اطراف شهر پناه مي برند تا براي ساعتي نفس بکشند و آلودگي آزارشان ندهد.
هرچند که کاشت نهال و تبليغات گسترده براي جلب توجه شهروندان به نگهداري و افزايش فضاي سبز امري بسيار پسنديده است ، اما اين نکته نيز قابل ذکر است که نگهداري و مراقبت از نهال هايي که کاشته مي شوند بر عهده چه کساني است ؟
نهال هاي کوچک و نهيفي که کاشته مي شوند بيش از هرچيز به مراقبت و توجه به موقع نياز دارند تا جاي خشک هزاران درخت قطع شده و خشکيده را پر کنند .
حفظ فضاي سبز شهري مسلما بايد با روش ها و راهکارهاي اجرايي همراه باشد تا شايد اين گنجينه سبز بخشي از آلودگي ها را از بين برده و فضا را براي زندگي شهري مساعد کند.
به گفته رييس سازمان حفاظت محيط زيست تهران با وجود تبليغات گسترده شهرداري براي نهال هاي کاشته شده فقط تعداد اندکي از اين نهال ها باقي مي مانند .
محمد باقر صدوق مي گويد: درخت نگهداري ميخواهد و نمي شود درخت را کاشت و به حال خود رها کرد، به طور ميانگين براي حفاظت از هر هکتار درختي که کاشته مي شود با توجه به موقعيت جغرافيايي آن ، سالانه 2 ميليون تا 20 ميليون هزينه لازم است.
وي در پاسخ به اين سوال که مسووليت نگهداري از اين درختان برعهده کيست وآيا سازمان حفاظت محيط زيست در اين رابطه وظيفه اي برعهده دارد، مي افزايد : وظيفه حفاظت اين درختان بر اساس مکان قرار گرفتن ها بر عهده شهرداري، جهاد کشاورزي و منابع طبيعي کشوراست.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست تهران ادامه داد: سازمان حفاظت محيط زيست وظيفه اي در قبال مراقبت از درختان ندارد و وظيفه اين سازمان اجرايي نيست./100
انتهای پیام/